Hur hittar dina besökare dig? Är det på Google via organiskt sök, Adwords, Facebook eller ett nyhetsrum på annan domän? Och det viktigaste av allt, vart driver du din trafik vidare?

I Cisions SEO-skola får du följa med i 5 steg som handlar om sökmotoroptimering. Vi går igenom hur du kan förbättra dina placeringar på Google, varför både framsidan och baksidan av webbplatsen är viktig för sökmotorotpimeringen och även vikten av att driva din trafik till rätt domän (din egen så klart!).

Idag syns många varumärken på flera platser på internet. Det är den egna hemsidan, sociala medier, nätverk och ibland även externa pressrum. Det är viktigt att sätta en strategi för vad varje enhet har för funktion i helheten. Om en bokning eller ett köp endast kan göras på din egen hemsida är det självklart dit alla besökare ska! Fundera på hur dina ambassader på internet kan driva trafik till din webbplats.

Att placera besöksgenererande funktioner så som nyhetsrummet på din egen hemsida är väldigt bra. Nyhetsrummet uppdateras ofta vilket Google tycker om. Dessutom skapas mycket bra innehåll direkt på din webbplats som förbättrar din sökmotoroptimering. När du har ett nyhetsrum på din egen webbplats är det viktigt att det också är du som äger kodstrukturen. Då kan du:

  • Få korrekta siffror i besöksantal
  • Ändra placeringar på element för att skapa en bra användarupplevelse
  • Vara säker på att koden är korrekt och sökmotoroptimerad (samt vid behov ändra)
  • Få länkkraft och besökskraft till din webbplats

Vill du lära dig mer? Börja prenumerera på en skola i 5 steg redan idag!

 

Fyll i för att börja prenumerera!

Relaterat innehåll

Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev. Vi delar med oss av konkreta case, undersökningar och mycket mer!

11/07/2016

Alla vet vad Wikipedia är men det är få som har koll på hur man ska bära sig åt för […]

13/10/2017