Kampen mellan partierna fortsätter

I februari började vi mäta svenska riksdagspartier och partiledares onlinesynlighet. Resultaten från februari visade att Socialdemokraterna var partiet med störst synlighet och att Fredrik Reinfeldt var partiledaren med störst synlighet. Denna trend håller i sig, men vissa partier och partiledare ökar i antal omnämningar och knappar in på sina motståndare. Mätningen från mars visade exempelvis att Annie Lööf kraftigt ökade sin synlighet i media. Denna månad ser vi att Jimmie Åkesson tar platsen som den andra mest omskrivna partiledare efter Fredrik Reinfeldt och går därmed om Stefan Löven.

Bland partierna visar statistiken att både Vänsterpartiet och Miljöpartiet klättrar i antal omnämningar i onlinemedia. Miljöpartiet är nu det tredje mest omskrivna partiet, efter Socialdemokraterna och dess stora försprång till Moderaterna som placerar sig som det andra mest omskrivna partiet.

Mer information om mätningen och sammanslagen statistik för februari, mars och april hittar ni i vårt nyhetsrum på Cision News.

partier-april