Sharareh Hoss: “Socialt ansvarstagande blir ännu viktigare nästa år”

Vi följer upp fjolårets succé med att intervjua våra finalister till utmärkelsen Cision PR Influencer Award som kommer att delas ut den 28 november på den årliga Spinn-galan. Tidigare har vi intervjuat André Frisk.

Nu har turen kommit till Sharareh Hoss, grundare och VD för Hoss Agency. Stort grattis till din topp 6-placering i Cision PR Influencer Award! 

Varför tror du att du lyckas placera dig bland de 6 främsta i år?
Först och främst vill jag vara lite uppriktigt ödmjuk och tacka lite klädsamt för nomineringen. Sen kan jag passa på och vara lite ojante och svara att det antagligen är för att min syster och jag driver Stockholms, just nu, hetaste PR- och eventbyrå.


Så, en placering bland de sex främsta är nog kopplat till att vi andas och lever PR och kommunikation. Kanske på ett mer nyskapande sätt än många andra. Vi saknar direkt erfarenhet och utbildning inom området och har, på tre år, byggt det vi har genom att göra saker på ett annat sätt, på vårt sätt.

Hur arbetar du med digital PR för att bygga ditt personliga varumärke?
Jag tror på att alltid vara transparent och alltid låta ens riktigt personlighet alltid lysa igenom och på så sätt undvika att bli en ”digital persona”, en gimmick. Det kan kännas svårt ibland men det är just i balansen mellan vardag och hårt arbete, även bakom kulisserna, man kan visa sin mänsklighet. Sen tror jag benhårt på att bara göra samarbeten i sina sociala kanaler som man kan stå för helhjärtat, vilket också bidrar till äktheten. 

Vilka kommunikationstrender tror du kommer att prägla 2020?
Det råder väl inga tvivel om att socialt ansvarstagande lever vidare och blir ännu viktigare nästa år? En trend som jag tror blir en utmaning för oss i kommunikationsindustrin är att algoritmerna, i annonsering såväl som på sociala plattformar, blir allt smartare vilket gör det tuffare att bryta igenom bruset.


Men samma sak gäller här som med det "personliga varumärket” - jag tror på att vara tydlig och ärlig.
Det ska vara tydligt och det ska gå snabbt för att hinna fånga upp konsumenten, då framför allt kring rörligt content som tveklöst kommer att öka under 2020.

Vem vinner Cision PR Influencer Award 2019?
Den som förtjänar det mest, såklart.

Mer om Spinn:

Nyfiken på vilka de andra i topp 6  är? Läs mer om dem här.

Här kan du läsa mer om vilka som i ett tidigare skede blev nominerade till topp 22.

Missa inte intervjun med fjolårets vinnare Simon Strand - läs den här!

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen. Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com

Cision Blog

 • Best Practices

  Få de senaste uppdateringarna och best practice inom PR, kommunikation och marknadsföring.

 • Tips och trix

  Läs artiklar och få inspiration på hur du förbättrar dina kommunikations-insatser inom digital synlighet, marknadsföring, PR och IR. Cision ger dig tipsen!

 • Produkter och tjänster

  Läs mer om hur Cision kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete med PR, IR- och corp comms och hur du kan nå ut till rätt mottagare.

 • Nyhetsbrev inom kommunikation

  Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev!