Arkiv för PR Update

PR Update är vårt nyhetsbrev för dig som jobbar med PR eller kommunikation. Varje månad skickar vi PR Update fullspäckat med intressanta artiklar, tips och branschnyheter. På den här sidan hittar du ett arkiv över tidigare skickade PR Update. Om du inte är prenumerant och vill anmäla dig kan du göra det längst ner på den här sidan.


Podd om kriskommunikation och 3 tips för att maximera Instagram 2018

Januari 2018

Vi rivstartar med ett potpurri av podcaster. Oavsett om du vill veta mer om hur du förbättrar kriskommunikation, slipa på dina kunskaper om LinkedIn eller lära dig hur du ska bedriva din mediebevakning finns här något för dig.

Med det nya året lanserar vi på Cision även vår nya kommunikationslösning Cision Communications Cloud, en plattform där du kan hantera såväl mediebevakning och databas som distribution och analys.

Mode och livsstil är populära ämnen att skapa innehåll kring och minst lika populära ämnen att konsumera, därför ser vi flera kända namn och svenska toppbloggare i listan.

 

 


Så ska du agera på Wikipedia och Podcast om svenskarnas internetanvändandeSå kommunicerar du när ekonomichefen avgår och cheklista för din första tid inom IR

Oktober 2017

Årets rapport om svenskarnas internetanvändande har publicerats och vi plockar tillsammans med skaparna av rapporten ut godbitarna för kommunikatören i vårt senaste avsnitt av Passion för kommunikation. Läs även vår intervju med Wikimedia angående hur företag bör agera på Wikipedia!

Det börjar närma sig SPINN-galan – ta en titt på vilka 20 PR-konsulter som har nominerats till vårt pris som går till den mest inflytelserike i digitala kanaler!

I Bloggtoppen rankar vi de 10 främsta Film-och TV-seriebloggarna. Missa inte det!

 

 


Så mäter du kundresan med Google och 5 tips för att skapa innehåll i en “tråkig” bransch

Augusti 2017

Belöna dina öron med dubbla avsnitt av PFK-podden där vi dels går igenom resultaten från vår undersökning med Sveriges Kommunikatörer och dessutom diskuterar den digitala kundresan med Googles konverteringsspecialist. Infografer om bildstorlekar i sociala medier och tips på hur du vässar ditt pressmeddelande är andra godbitar från månadens PR Update.

Bloggtoppen sparkar igång hösten med att ranka de 10 främsta skönhetsbloggarna.

 

 


6 skäl till att producera längre innehåll och lär dig skapa en framgångsrik företagspodd

Maj 2017

Månadens avsnitt av PFK-podden handlar om en guide i 9 steg som får dig att lyckas med din företagspodd. Gäster är Clara Fröberg från podden Styrkebyrån och ljudteknikern Erik Johansson från Apear. Dessutom berättar vi om vilka fördelar som finns med att variera det fragmenterade för att skapa längre innehåll. Du som vill hitta influencers inom träning och löpning bör definitivt ta en titt på Bloggtoppen som denna månad rankar de främsta löparbloggarna.

 

 


Birgitta Ohlsson i PFK-podden och topp 10 mammabloggar

Mars 2017

Läs om månadens Bloggtopp som handlar om mammabloggar eller lyssna på Birgitta Ohlsson som besöker #pfkpodden för att berätta om duktiga flickors revansch. Missa inte heller de 8 punkterna du bör kunna bocka av när du skriver ett pressmeddelande.

 

 


Jerry Silfwer om framtidens PR och topp 10 inredningsbloggar

Januari 2017

Missa inte senaste Passion för Kommunikation där Jerry Silfwer är på besök. Spinndoktorn gästar och pratar bland annat om vilka kommunikationstrender han ser i framtiden. Bloggtoppen går ut starkt det nya året med en rankning av de 10 bästa inredningsbloggarna. Dessutom ger vi 10 digitala marknadsföringstips och en strategi för hur du ska planera ditt content under hela året.

 

 


4 trender inför 2017 och svenskarnas internetvanor

November 2016

Trender och tips från Schibsteds Future Report, för att summera det digitala året bjuder vi på ett samtal om svenskarnas internetanvändning 2016 i podden Passion för kommunikation. Om du vill kunna glänsa när du pratar med tonåringar ska du läsa om Iza och Elle som gör succé på det sociala mediet Musical.ly. Vad driver deras kreativitet och hur är det att ha över 45 000 följare när man är 11 år gammal?

 

 


Alice Teodorescu i podden och 7 psykologiska trick för sociala medier

September 2016

Alice Teodorescu befinner sig i poddstudion i nya avsnittet av Passion för kommunikation, du får en hel lista med 100 marknadsföringsbloggar och vi bjuder på psykologiska trick för dina sociala medier. Som om inte det vore nog hittar du experternas utlåtande om årets digitala trender, du kan bli snabbare på att producera innehåll och fixa rätt reklam till de unga. Dessutom får du tips på hur du når ut med din mångkulturella kommunikation.

 

 


30 populära poddar och årets journalist- och kommunikatörsundersökning

Juni 2016

Vår journalist- och kommunikatörsundersökning har sett dagens ljus och i år får du den uppdelad i två rapporter – en med fokus på relationen mellan journalister och kommunikatörer och en som tittar på kommunikatörens framtid. Opinionsbildaren Rebecca Uvell besöker Passion för kommunikation och vi berättar om vår databas för Public Affairs. Spana in listan med poddar inom marknadsföring och ledarskap och ta reda på vem som är mest inflytelserik inom kommunikation/PR/reklam på Twitter.

 

 


Så fångar du läsarnas intresse på webben

April 2016

Månadens PR Update kommer fullspäckat med godsaker! Vad sägs om inspirerande dokumentärfilm i Passion för kommunikation, tips om hur du fångar läsarnas intresse på webben eller kanske ett nytt jobb? Vi bjuder också på veckans casefilm med Zlatan! Rederijätten Maersk berättar hur de driver försäljning med sociala medier och på bloggtoppen hittar du allt du behöver veta om skönhet.

 

 


Sveriges hetaste kommunikationspoddar just nu!

Februari 2016

Läs om Bonnierförlagens stora förändringsprocess och lyssna till deras kommunikationsdirektör Jenny Bjuhr Berggren i Passion för kommunikation, där hon berättar om hur de försöker byta hjul på bilen medan de kör. Vi ger dig även listan på Sveriges 12 hetaste kommunikationspoddar just nu och på bloggtoppen hittar du all inspiration du behöver för att komma igång med träningen!

 

 


Podd om influencer marketing och Viktor Frisk vinnare av Cision PR Influencer Award

November 2017

Dubbelt upp med poddar denna månad – Sofia Eriksson från Bookbeat gästar och berättar hur man lyckas med influencer marketing. Dessutom finns en fokuspodd tillgänglig där vi ger de bästa tipsen för hur du skriver ett pressmeddelande.

Spinngalan har passerat och i år gick utmärkelsen Cision PR Influencer Award till Viktor Frisk. Läs artikeln om Viktor och titta på intervjun där han sätter ord på sina känslor. Missa inte heller listan där samtliga placeringar för de 20 nominerade presenteras.

Bloggtoppen går i den ädla matlagningens tecken när vi rankar de främsta Vegetariska matbloggarna 2017.

 

 


5 misstag att undvika när du pitchar journalister och mångkulturell kommunikation med Al kompis

September 2017

Passion för kommunikation tar ett grepp på mångkulturell kommunikation tillsammans med Al Kompis som rapporterar om svenska nyheter på arabiska och har 1,3 miljoner följare på Facebook. Läs flera intressanta artiklar om hur du hanterar influencers och missa inte att ladda ner vårt tipsheet om hur du skriver ett pressmeddelande.

För dig som arbetar inom offentlig sektor och vill besöka Publikom har vi ett bra erbjudande med 1200 kr rabatt i och med att vi är samarbetspartners.

I Bloggtoppen rankar vi topp 10 manliga modebloggar. Missa inte det!

 

 


5 steg för att skapa viralt innehåll och fake news med Viralgranskaren

Juni 2017

Månadens PR Update är sannerligen en lektyr för hängmattan i sommar. Varför inte koppla av i sommar med PFK-podden i öronen? Månadens avsnitt handlar om fake news och vad det innebär för kommunikatörer. Gäst är Åsa Larsson från Viralgranskaren. Djupdyk i hur du SEO-anpassar ditt innehåll och lär dig anpassa din storytelling så att din målgrupp får spela huvudrollen i historien.

Bloggtoppen rankar denna månad de främsta bloggarna inom ridsport och hästar. Missa inte det!

 

 


Hemligheten bakom KIT-filmerna och livepodd om att göra podd

April 2017

PFK-podden gästas av Fredrik Strömberg, en av grundarna till KIT, som berättar om den magiska maskinen bakom KIT-filmerna som skördar framgångar på facebook. Vi lyfter också fram lite tips på saker att tänka på när du tar bilder från internet för att använda i eget syfte. Inbjudan går ut till Cisions livepodd om hur man gör framgångsrika företagspoddar och dessutom rankar bloggtoppen de främsta trädgårdsbloggarna!

 

 


8 hacks för att återanvända gammalt material och frukostseminarium 9 mars

Februari 2017

Mattias Ronge besöker podden Passion för Kommunikation och berättar om hur man gör innovativa kampanjer med hjälp av teknik och med fokus på kulturell relevans hos kunden. Bloggtoppen dyker ned i litteraturens värld och granskar de 10 bästa bobloggarna.

 

 


Gratis online-kurser i kommunikation och en riktigt god jul!

December 2016

Varva ned inför julen med PR Update som bjuder på en hel del smällkarameller. Vad sägs om lite inspirtaionslistor över gratis online-kurser fördig som vill utveckla dina färdigheter i marknadsföring och kommunikation? Föredrar du att titta på rörlig bild kan vi rekommendera Jerry Silfwer och andra PR-proffs som ger sina bästa trendspaningar inför 2017. För att summera Bloggtoppen under året som gått har vi listat samtliga topplistor under 2016.

 

 


20 verktyg för Instagram och 5 poddar om amerikansk politik

Oktober 2016

Vad sägs om härligt snack om svenskarna och sociala medier i Passion för kommunikation, 5 poddar om det amerikanska valet eller 20 verktyg som hjälper dig med räckvidden på Instagram? Få koll på de senaste bildtrenderna, lär dig hur du ska tänka kring ditt content och kryp in i biomörkret med oss. Spana även in listan med de nominerade i Cision PR Influencer Award 2016!

 

 


Gratis bildverktyg till sociala medier och 5 experttips inom SEO

Augusti 2016

Nya avsnitt av både IR-podden och Passion för kommunikation har publicerats under sommaren och vi ger dig tips på hur du lyckas med dina bilder för sociala medier. Sök nytt jobb, bli en fena på SEO och få full koll på hur och när journalister vill bli kontaktade. Delta i AMECs stora internationella kommunikationsstudie, lär dig om influencer marketing och anmäl dig till olika seminarier.

 

 


Lär dig kommunicera med unga och se vilka som är mest inflytelserika på Twitter

Maj 2016

Vi bjuder på inspiration kring hur du kommunicerar med en ung målgrupp. Katarina Graffman, antropolog och expert på ungas mediebeteende, gästar senaste avsnittet av Passion för kommunikation och Ylva Lindberg på Nyheter24-gruppen ger sina 3 tips på hur du når ut till en generation som är konstant uppkopplad. Funderar du på att skaffa en fyrbent vän hittar du all information du behöver på bloggtoppen, som den här månaden listar hundbloggar.

 

 


Så hanterar du kritikstormar på Facebook

Mars 2016

Vi ger dig listan med de 20 hetaste amerikanska poddarna inom kommunikation, du får senaste avsnittet av Passion för kommunikation med Emma Blom och du får inspiration kring hur du anpassar din organisation för det nya medielandskapet. Hur ser en pappas vardag ut? Det får du reda på när du läser de 10 bloggarna vi rankat i månadens bloggtopp.

 

 

 

Vill du prenumerera på våra nyhetsbrev? Fyll i dina uppgifter nedan.

By submitting this form, you are confirming you have read and agree to our Terms and Privacy Statement.