Hur ser hotbilden mot journalister ut online?

Som en del av vår årliga journalist- och kommunikatörsundersökning har vi i år valt att belysa Sveriges journalisters inställning till näthat, hot ochkränkningar för att få en uppfattning om hur de som yrkesgrupp utsätts.

Varje år genomför Cision en journalist- och kommunikatörsundersökning i syfte att ta reda på mer om de båda yrkesgruppernas arbetssätt. Detta är ett utdrag ur journalistundersökningen som i år har temat näthat, hot och kränkningar. Undersökningen gjordes under mars-april 2015 och 627 journalister deltog, varav 42 % män och 57 % kvinnor. Hela journalist- och kommunikatörsundersökningen presenteras under ett seminarium i Almedalen den 30 juni 2015.

Trevlig läsning!

Ladda ner hela undersökningen här!

Jag vill bli kontaktad för en demo av Cisions produkter
I agree to opt-in to communications from Cision, and that I have read and agree to Cision's Terms and Privacy Statement.

Relaterat innehåll

Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev. Vi delar med oss av konkreta case, undersökningar och mycket mer!

11/07/2016

Coronapandemin har lämnat ett bestående märke på världen och eftersom vi fortfarande befinner oss i den blir det för många […]

01/07/2020