Denna månad har vi intervjuat bloggaren Anders Romelsjö som är etta i Cisions bloggtopp med politikerbloggar. Vi har frågat honom om motivationen till att starta bloggen, ingredienserna bakom framgången och mycket mer!

Din blogg Jinge.se tillhör de största och mest inflytelserika bloggarna inom politik i Sverige. Hur känns det?
Det är naturligtvis väldigt roligt. Det är en erkänsla för dagliga blogginlägg, slitsamt och stressigt ibland, och en belöning inte bara till mig utan till mina drygt 20 gästbloggare som bidragit till att göra bloggen bredare, mer variationsrik och bättre.

Anders Romelsjö, 1:a på Cisions bloggtopp med politikerbloggar

Anders Romelsjö, 1:a på Cisions bloggtopp med politikerbloggar

Vad är ingredienserna bakom framgången?
Hårt arbete. Jag strävar efter att göra ett seriöst arbete med varje blogginlägg. Detta innebär ofta mycket läsande, och rikligt med länkar och referenser. En nackdel kan vara att vissa blogginlägg blir för detaljrika och långa. Vidare släpper jag fram nästa alla kommentatorer, även de mycket kritiska som jag kanske inte har bra svar till. Slutligen är bilderna viktiga. När jag reser bort en dag eller längre har jag färdigskrivna blogginlägg före avresan och har med datorn för att kunna släppa fram kommentarer snabbt.

När började du blogga på Jinge.se och hur lång tid tog det att etablera bloggen?
Jag övertog, som nybliven professor emeritus i alkohol- och drogforskning, en redan väl etablerad blogg sommaren 2012, från Jan-Inge Flücht, som haft den i flera år. Bloggens profil är nu mer tydligt antiimperialistiskt och ”vänster”, och innehåller inget om natur och foto som han hade. Bakom profilen ligger dels deltagande i antiimperialistiskt solidaritetsarbete på 1970-talet och en pånyttfödd radikalisering sedan Afghanistan- och Irak-krigets start.

Vad motiverade dig att starta bloggen?
Mänskligt och politiskt engagemang. Den kommer ur önskan att försöka bidra till en mobilisering mot orättvisor och för en bättre värld.Bloggen handlar ofta om supermakten USA och ett orättfärdigt ekonomiskt system, men också om klimat- och miljöfrågor. Den behandlar EU, kultur och olika politiska frågor i Sverige, som privatiseringar inom vården, folkhälsofrågor samt någon gång även idrott.

Vilka tror du vinner valet i höst och varför?
Har ingen högoddsare att bjuda på. Jag tror Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet går framåt. Alliansens politik har inneburit ökad otrygghet och sämre ekonomi för många och ökade skillnader, trots retorik om motsatsen.

Slutligen, hur vill du bli pitchad till av PR-konsulter och personer i media? Vilka misstag kan dessa begå när de kontaktar dig?
Öppen för det mesta. Tror att de får svårt att begå misstag. Försök bara!

About Anna Helin

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Anna Helin contributed a whopping 46 entries.