För andra året i rad sponsrar Cision Matbloggpriset där vi delar ut pris i kategorin bästa podcast/video-innehåll. Matbloggpriset delas ut den sjätte november och med tanke på att detta event snart går av stapeln har vi valt att denna månad publicera en bloggtopplista över bloggar som skriver om just matlagning och bakning.

Detta är den fjärde bloggtopplistan inom kategorin mat och bakning som vi presenterar. Är du nyfiken på hur topplistorna sett ut tidigare år så kan du se listan från år 2012 här då vi rankade bakningsbloggar och listan från år 2013 här då vi rankade matbloggar. Årets topplista kombinerar bloggar inom både matlagning och bakning. Det är roligt att se att flera av bloggarna på årets lista varit med på tidigare listor, som Green Kitchen Stories som för andra året i rad kammar hem förstaplaceringen. Stort grattis! Vi har också valt att lista fem stycken bubblare som var nära att ta sig in på bloggtopplistan.

Årets bloggtopplista:

  1. GREEN KITCHEN STORIES
  2. Call me cupcake!
  3. Den Rockande Kocken
  4. Linnéas skafferi
  5. Matgeek
  6. Kryddburken
  7. BRÖDPASSION
  8. Det Gröna Skafferiet
  9. pickipicki
  10. SWEET AND SIMPLE

Bubblare:

Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier, Twitterföljare och Facebook-likes. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen.
Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista? Kontakta oss gärna!

Bild: Untitled av H is for Home (CC BY-ND 2.0)

Linda.Grimstahl@cision.com'

About Linda Grimstahl

Jag arbetar sedan augusti 2014 som Team Lead Research Scandinavia på Cision Sverige i Stockholm. Dessförinnan var jag mediaresearcher på Cisions Londonkontor under ett par år. Här på bloggen medverkar jag med månadens bloggtopp samt den medföljande bloggintervjun.