I takt med att dagarna blir allt mörkare blir grönsaker och andra färgstarka ingredienser välkomna inslag för att lysa upp vardagen. Många tycker om att äta vegetarisk mat men det är färre som vet hur man tillagar spännande och varierande maträtter. Vi har listat de 10 bästa bloggarna inom fältet vegetarisk mat. Läs, inspireras och influeras! 

1. Green Kitchen Stories

greenkitchenstories

2. Made by Mary

Madebymary

3. Jävligt Gott

Jävligtgott

4. Det Gröna Skafferiet

detgrönaskafferiet

5. Vegokäk

cropped-cropped-web

6. Tuvessonskan

tuvessonskan

7. Vegandrea

vegan

8. Grönt varje dag

gröntvarjedag

9. VEGO ECO

vegoeco

10. Inte bara sallad

intebarasallad

I år har Bloggtoppen fokuserat på vegetariska matbloggar. I föregående års matbloggranking tävlade samtliga matbloggar, oavsett kosthållning. Läs topplistan för matbloggar år 2015 här.

Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista? Kontakta oss gärna!

About Jonathan Sjöström

Jag heter Jonathan Sjöström och arbetar som Researcher Scandinavia på Cision Sverige. Här medverkar jag med månadens bloggtopp.