Under året som gått har Cisions researchteam rankat bloggar inom en mängd olika ämnen, allt ifrån inredning till finans. Varje månad har vi publicerat den senaste bloggtopplistan här på bloggen och en tillhörande bloggintervju med någon från topplistan. Vi hoppas att du med detta fått en mängd nya tips kring hur bloggare egentligen vill bli kontaktade och pitchade till, men också fått bättre insikt i de olika gemenskaperna inom respektive genre.

För dig som vill blicka tillbaka på årets olika bloggtopplistor har vi samlat länkar till varje bloggtopplista från respektive månad nedan. Nästa år ser vi fram emot att presentera bloggtoppar inom en mängd nya ämnen – missa inte det!

Januari: Mode
Februari: Finans
Mars: Motorbloggar
April: Kommunikation, reklam och PR
Maj: Politik
Juni: Trädgård & Utbildning och pedagogik
Juli: Mammabloggar
Augusti: Löpning och maraton
September: Böcker och litteratur
Oktober: Matlagning och bakning
November: Inredning
December: Jul

Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier, Twitterföljare och Facebook-likes. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista? Kontakta oss gärna!

Klicka här för att läsa alla inlägg kategoriserade inom bloggtoppen

Bild: social media av Sean MacEntee (CC BY 2.0)

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.