Gästblogginlägg av Emelie Swerre, media reseracher på Cisions kontor i London. Presenterar här sin intervju med Fredrik Ymer, skribent bakom fotbollsbloggen Allt om HIF.

I april rankade Cision Sveriges toppbloggare i kategorin sommarsporter. Därför passade vi på att intervjua Fredrik Ymer, en av skribenterna bakom fotbollsbloggen Allt om HIF, som knep en av topp-tio-platserna. Allt om HIF, som lanserades av en grupp dedikerade Helsingborgs IF fans, levererar dagligen färska  nyheter om sitt favoritlag, supportrarna, dess opponenter samt diverse nyheter relaterade till den svenska elitfotbollen. Framgången för bloggen tror Fredrik ligger i Allt om HIF:s relation till sin publik, där man även veckovis håller i en online chat för att bjuda in läsarna i diskussionen.

”Försök hitta en egen nisch och håll hårt i den oavsett hur kittlande det kan vara att ”sälja” sig för populismen!”

Cision: Er blogg Allt om HIF är en av Sveriges mest populära fotbollsbloggar och vann en plats i Cisions topp 10 lista över svenska sportbloggar som vi publicerade i april. Vad är hemligheten bakom er framgång?

Fredrik: Vi arbetar tålmodigt, långsiktigt samt målmedvetet med att stärka vårt varumärke och göra vår blogg till en sida som den breda HIF-supportern vill återkomma till varje dag av nyfikenhet och intresse.

Cision: Ni har byggt upp en dedikerad grupp läsare. Hur håller ni deras intresse uppe?

Fredrik: Genom att dagligen erbjuda relevanta intervjuer, reportage och artiklar.

Cision: Hur skulle ni beskriva ert förhållande till era läsare?

Fredrik: Vi har fått en bra grund i vår läsarstomme som kan ge ris och ros på ett nyanserat vis. Naturligtvis är läsare och läsarantalet en sporre till att bli ännu bättre.

Cision: Vilka andra sportbloggar läser ni själva?

Fredrik: Vi följer naturligtvis Sportbloggen (Helsingborgs Dagblad), samt andra HIF-relaterade sidor. Dessutom är man ju nyfiken på övriga lags sidor; “Know your enemy”.

Cision: Ni är alla riktiga Helsingborgs IF fans och mer generellt stora fotbollsfans, vilket reflekteras i er blogg. Vad spelar bloggen för roll i era liv professionellt samt privat?

Fredrik: Allt Om HIF har blivit större än bara en hobby. Vi lägger ner åtskilliga timmar på fritiden för att bibehålla vår standard, vilket har gjort att vi även blivit en accepterad sida bland de proffessionella journalisterna.

Cision: Dagens förändrade medielandskap erbjuder konsumenter ständiga nya sätt och nya kanaler att konsumera information. TV, radio, bloggar, internetsajter, tidningar och tidskrifter kan konsumeras hemma såväl som på resande fot och många konsumenter bidrar även med eget innehåll. Vilka anser du är de största mediatrenderna inom Sverige just nu?

Fredrik: Det är lättare att dela med sig de åsikter och intressen man har och det stora verktyget för det idag, det är bloggandet. Det kan ju vara på gott och ont många gånger, men det får samtidigt de etablerade medierna, såsom tidningar etc. att höja sig ett snäpp för att värja sig mot konkurrensen.

Cision: Vad bör PR-folk tänka på innan de kontaktar er?

Fredrik: Att oavsett vad, hur mycket vi än blir erbjudna för att Allt Om HIF ska bli en kommersiell sida, ser vi vår integritet som det viktigaste. Vi har redan blivit erbjudna en hyfsad slant för att förflytta vår sida till en annan plattform, men tackade nej på grund av föregående anledning.

Cision: Har ni några tips och råd till andra bloggare som vill nå samma framgång som ni har gjort?

Fredrik: Ha tålamod, tänk långsiktigt. Försök hitta en egen nisch och håll hårt i den oavsett hur kittlande det kan vara att ”sälja” sig för populismen!

Här finner du andra intervjuer  med Cision tidigare Svenska toppbloggare. Här hittar du den Svenska topp tio listan över sommarsporter. Här är en länk till intervjun på Cision’s engelska blogg.

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.