Håkan Gidestrand driver bloggen THE ROSEGARDEN IN MALEVIK som placerade sig som nummer ett i månadens bloggtopplista på temat trädgård. Vi har intervjuat honom om bloggandet, den stora passionen för rosor och hans egen egna trädgård hemma i Malevik!

Din blogg tillhör de största och mest inflytelserika bloggarna inom området trädgård i Sverige. Hur känns det?

Bloggaren Håkan Gidestrand

Bloggaren Håkan Gidestrand driver bloggen THE ROSEGARDEN IN MALEVIK

Det är bara roligt. Jag vill verkligen få folk att våga odla mer själva och då framförallt rosor som är min stora passion! Dessa underbara blommor som blommar i 4-5 månader här i södra Sverige.

Vad är ingredienserna bakom framgången?
Skulle tro att det är min passion för det jag gör. Jag blir verkligen lycklig av att odla och det tror jag märks i bloggen.

När började du blogga på THE ROSEGARDEN IN MALEVIK och hur lång tid tog det att etablera bloggen?
Jag började för cirka 3 år sedan och det tog kanske något år innan allt hade satt sig.

Varför denna passion för rosor?
Rosen är drottingen i trädgården. Dessa underbara färger, former, dofter och den långa blomningstiden. Många tror att det är svårt att odla rosor,men det är det verkligen inte.

Vilka andra bloggar inom området trädgård läser du och finns det en känsla av gemenskap?
Jag gillar bloggarna Trädgårdsflow, Naturliga Ting och Fingrarna i (j)orden. Javisst delar man passionen även om man odlar olika saker!

Är din trädgård den mest välskötta i Malevik?
Tja det beror nog på vad man lägger i ordet “välskött”, men den är garanterat den mest hängivna och passionerade trädgården, med över 300 blommande rosenbuskar…

Har du haft intresset för trädgårdar och odling länge?
Ja, jag har alltid gillat att så och odla, men rosorna kom in i mitt liv för ungefär 20år sedan. Alla sa att det var så svårt att odla rosor och då blir man givetvis nyfiken. Idag vet jag att det är både lätt och alldeles underbart. Mina favoriter är de Engelska Austinrosorna.

Slutligen, hur vill du bli pitchad till av PR-konsulter och personer i media? Vilka misstag kan dessa begå när de kontaktar dig?
Det var en svår fråga, men jag gillar när man får raka frågor och att att intresset är äkta. Ofta vill de som hör av sig bara sälja ett reportage eller liknande.

About Anna Helin

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Anna Helin contributed a whopping 46 entries.