Äntligen är det vår och många fotbollsfantaster glädjs över att Allsvenskan åter drar igång.  Vi har tidigare rankat de främsta fotbollsbloggarna men nu vänder vi istället blickarna mot poddvärlden och fotbollspodcasts!

 

Fotboll räknas av många som världens största sport. Fifa (Internationella fotbollsförbundet) menar att idrotten utövas regelbundet i över 200 länder och av ungeför 240 miljoner människor. Fotboll är också den sport som flest människor runt om i världen följer vilket speglas i vår mediedatabas där vi listar över 11.000 kontakter som bevakar ämnet!

Vi listar 15 podcasts utan inbördes ordning. Vi har medvetet valt att exkludera de podcasts som enbart bevakar ett enskilt lag för att ge en bild av generella fotbollspoddar.

1. Offsides podcast


2. Bank & Frändén


3. Studio Allsvenskan


4. Fotbollsexperterna


5. Tutto Balutto


6. Lundhs podd


7. FotbollsArena Radiosporten


8. Klackspark


9. Alltid Allsvenskan


10. 3-5-2


11. FD 60 Minuter


12. Allsvenska podden


13. Ljugarbänken


14. Bergman 90 min


15. Snett inåt bakåt


Vi hade fotboll på agendan redan i fjol då vi rankade fotbollsbloggar. Hitta den listan här!


Research tipsar varje månad om medier eller journalister ur vår globala databas. Har du frågor eller vill veta mer om våra tips? Kontakta oss gärna!

About Maria Leijon

Jag heter Maria Leijon och arbetar som Researcher på Cision. Jag och mina kollegor i Research-teamet ansvarar för den Skandinaviska delen av vår databas. Vi är också experter på målgruppsanalys och skräddarsydda medielistor. Här på bloggen medverkar jag bland annat med månadens bloggtopp!

https://www.instagram.com/cisionresearch/