Den gröna trenden är här för att stanna – fler och fler väljer bort kött helt eller delvis och intresset för en mer växtbaserad kost har ökat senaste åren. Några av orsakerna till det ökade intresset för grön matlagning är en större medvetenhet kring klimatpåverkan samt hur kosten påverkar vår hälsa.

En växtbaserad kost behöver inte innebära att alla animaliska produkter utesluts, det handlar främst om att ändra proportionerna av det du äter – mer grönt och mindre animaliska produkter.

Den här månaden tipsar vi om bloggar och influencers från vår databas med fokus på grön matlagning:

Green Kitchen Stories

Portionen under tian

Jävligt gott

Tuvessonskan

All things green

Vego Eco

Vegokäk

Siri Barje

Awesome vegan dad

Happy Health Blog


Listan tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från, relevans,  läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen. Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista?  Kontakta oss gärna!

Photo by Anna Pelzer on Unsplash

About Johannes Berglin

Jag heter Johannes Berglin och arbetar som Researcher på Cision. Jag och mina kollegor i Research-teamet ansvarar för den Skandinaviska delen av vår databas. Vi är också experter på målgruppsanalys och skräddarsydda medielistor. Här på bloggen medverkar jag bland annat med månadens bloggtopp!