På söndag är det 8 Mars och Internationella Kvinnodagen. Vi på Research har kartlagt Idrottssverige för att få fram den största kvinnliga aktiva idrottaren sett till inflytande på Instagram.

Urvalet har skett genom en kartläggning av en stor mängd svenska landslag och deras dam-trupper. Idrotterna som de landslag som är med i uträkningarna utövar är: 

Alpint, Badminton, Basket, Brottning, Cykel, Fotboll, Friidrott, Golf, Handboll, Hockey, Ridsport/dressyr, Ridsport/hoppning, Innebandy, Kanot, Karate, Längdskidåkning, Orientering, Pingis, Simning, Skidalpinism, Skidskytte, Sportklättring, Taikwando, Tennis, Tyngdlyftning samt Volleyboll.

Det är jämt i toppen och 7 olika idrotters landslag finns representerade på topp-10 listan där längdskidåkningslandslaget toppar med tre representanter och fotbollslandslaget har 2.
Och här kommer resultatet,  från 1-10 i fallande skala:

1: Emelie Forsberg, , Landslaget Skidalpinism
2: Sara Sjöström, , Simlandslaget
3: Charlotte Kalla, , Landslaget Längdskidåkning
4: Kosovare Asllani, , Fotbollslandslaget
5: Jenny Rissveds, , Cykellandslaget
6: Stina Nilsson, , Landslaget Längdskidåkning
7: Khaddi Sagina, , Friidrottslandslaget
8: Frida Karlsson, , Landslaget Längdskidåkning
9: Malin Baryard Johansson, , Ridsportlandslaget
10: Magdalena Eriksson, , Fotbollslandslaget

Emelie Forsberg toppar med 277 tusen följare på sitt Instagramkonto. För dem som inte har koll på henne är hon en svensk löpare inom skyrunning, bergslöpning, och utövare av skidalpinism. Emelie Forsberg är såväl Europa- som världsmästare i Skyrunning – mäktigt!

Photo by Jeffrey F Lin on Unsplash

About Maria Leijon

Jag heter Maria Leijon och arbetar som Researcher på Cision. Jag och mina kollegor i Research-teamet ansvarar för den Skandinaviska delen av vår databas. Vi är också experter på målgruppsanalys och skräddarsydda medielistor. Här på bloggen medverkar jag bland annat med månadens bloggtopp!

https://www.instagram.com/cisionresearch/