Sabina Håkansson driver bloggen Sweet and Simple som är med i månadens bloggtopplista över bloggar som skriver om matlagning och bakning. Vi passade på att ställa några frågor till bloggerskan om vilka bloggar hon själv läser, vad hon tänker kring bild- och videoinnehåll, vad som motiverade henne att starta bloggen, och lite till!

Din blogg Sweet and Simple tillhör de största och mest inflytelserika bloggarna inom matgenren i Sverige. Vad är ingredienserna bakom framgången?
Att älska det man gör! Jag brinner för bakning, att ta fram spännande recept, fotografering och styling. Jag lägger även ner mycket tid på varje inlägg och försöker att göra varje inlägg personligt. Bilderna i bloggen tycker jag är superviktiga och jag vill att de ska se inbjudande ut och kännas inspirerande.

Hur lång tid tog det att etablera bloggen?
Jag fick hjälp av en tjej som hjälpte mig med designen till bloggen. Jag ville ha en stilren och modern blogg. Sen var det bara att sätta igång! Jag koncentrerade mig först på att bara baka, sedan så började jag med lite matlagning med.

Vad motiverade dig att starta bloggen?
Jag ville ha en plats där jag kunde samla alla mina recept.

Din blogg har många kommentarer per inlägg och till synes högt insatta läsare. Stämmer det att läsarna är involverade? Och känner du att du har du bra kontakt med dina läsare?
Ja, det är dem, vilket är superroligt. Det är ju det som gör att man vill baka mera och visa upp ännu mer av vad man kan! Jag får även många kommentarer på instagram vilket är superkul och peppande.

Vilka andra bloggar inom genren mat läser du och finns det en känsla av gemenskap?
Jag följer en hel del bloggar. Favoriterna är sugarcoated, louise spis, bagerskan och made by mary. Jag följer även en del utländska bloggar som exempelvis bakers royale och sweetopia.

Bildkvalité är ofta en viktig del av en blogg. Vad är din uppfattning om bilder i bloggen? Lägger du mycket fokus på just bilderna?
Att fotografera är lika roligt som att baka! Jag lägger mycket tid för att fotograferingen och stylingen så det blir så bra som möjligt. Det sägs ju att man äter med ögonen med.

Hur går dina tankar kring videoinlägg? Använder du dig av dem bloggen?
Jag har inte det på min blogg, men jag har börjat att kolla upp hur man gör och går tillväga. Så jag hoppas att det kommer en del videoinlägg på bloggen inom en snar framtid!

Du har väletablerade social profiler på Instagram och Facebook. Hur använder du de kanalerna? Påverkar de hur du samlar eller sprider nyheter?
Jag använder mig av instagram väldigt mycket. Ibland publicerar jag mer på instagram än på själva bloggen. på instagram heter jag sabinasweetandsimple. Visst påverkar de sociala profilerna min blogg för de gör att jag når ut till ännu fler.

Slutligen, hur vill du bli pitchad till av PR-folk? Vilka misstag kan PR-folk begå när de kontaktar dig?
Ja, det stämmer att de gör en del misstag. Främst är det dålig information och lite luddigt.

Linda.Grimstahl@cision.com'

About Linda Grimstahl

Jag arbetar sedan augusti 2014 som Team Lead Research Scandinavia på Cision Sverige i Stockholm. Dessförinnan var jag mediaresearcher på Cisions Londonkontor under ett par år. Här på bloggen medverkar jag med månadens bloggtopp samt den medföljande bloggintervjun.