Årets 20 nominerade till Cision PR Influencer Award är nu presenterade. Utmärkelsen kommer att delas ut på Spinngalan den 23 november och ges till den konsult inom PR och kommunikation som under året haft störst inflytande i digitala medier. Antal följare och prenumeranter är inte allt och därför har vi i år riktat fokus på vilket engagemang man skapar, dels digitalt i sociala kanaler men även digilogt där digital närvaro kombineras med analoga aktiviteter så som talartillfällen. 

Nomineringarna tas fram med hjälp av Cisions egen rankningsmetod över inflytande i digitala nyhetsmedier och sociala medier. Arbetet med att utse de nominerade börjar tidigt under hösten genom att Cisions researchteam tar fram en lista över inflytelserika personer inom PR och kommunikation. De utgår då ifrån en mängd parametrar så som antal följare i sociala medier till spridning av innehåll och webbartiklar. Varje parameter viktas sedan noggrant och möjliggör en sortering för att få fram de personer som under året haft störst inflytande.

Våra 20 nominerade till topp 20 i utmärkelsen Cision PR Influencer Award 2017 utan inbördes ordning är:

I fjol gick utmärkelsen Cision PR Influencer Award till Jerry Silfwer. Tidigare vinnare är Deeped NiclasStrandh, Fredrik Wass, Lina Thomsgård, Brit Stakston och Paul Ronge. Detta är sjunde året som Cision delar ut priset Cision PR Influencer Award och det sjunde året Cision är huvudsponsor till PR-galan Spinn.

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen.
Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com