Förra året inledde vi ett samarbete med den ideella organisationen Tjejzonen som är Sveriges största stödorganisation för tjejer. Genom att underlätta kommunikationen med media hjälper vi Tjejzonen att lyfta tjejernas röst till en bredare målgrupp. Nu har vi förlängt samarbetet och kommer att fortsätta hjälpa Tjejzonen med deras mediekontakter och kommunikation i ytterligare ett år framöver.

Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för den som definierar sig som tjej. De erbjuder en Storasyster, vilket är en några år äldre medmänniska, till den som behöver någon som lyssnar. Inget är för stort eller för smått att prata om och samtalen sker alltid på tjejernas villkor. Syftet med verksamheten är att minska den psykiska ohälsan i målgruppen.

Tjejzonen använder vårt PR-verktyg, CisionPoint, för att hitta relevanta medier att nå ut till, publicera sina nyheter och följa upp spridningen, vilket har lett till ökad synlighet i media.

“Tack vare samarbetet med Cisions har vi tillgång till effektiva verktyg för att nå ut i media och till en bredare allmänhet. Det är en möjliggörare för att vi ska kunna vidareförmedla tjejernas röst, det vi får höra i de ca 10.000 kontakter vi har varje år med tjejer mellan 12 och 25 år. Som liten organisation med en stor målgrupp i behov av stöd är det viktigt för oss att lägga våra resurser på rätt saker och genom media får fler att engagera sig. Vår vision är ett samhälle där det är en mänsklig rättighet att bli lyssnad till och vi är väldigt tacksamma för att Cision stödjer oss i detta arbete”
Sanna Nilsson, kommunikationsansvarig Tjejzonen

För den som vill ta del av Tjejzonens nyheter så finns de att hitta i deras nyhetsrum på Cision News eller på hemsidan www.tjejzonen.se. De har också en Facebook-sida.

Vill du skänka ett bidrag till Tjejzonen?
Sätt in din gåva via Postgirokonto: 90 02 07-2 eller ge ett bidrag med mobilen via allainsamlingar.se genom att scanna qr-koden nedan:
qr-kod-tjejzonen
Mer information om Cisions olika samarbeten och partners hittar du på sidan om oss där du kan läsa mer!

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.