I förra veckan lanserades Journalisttweets.com av Cision. Journalisttweets är en gratistjänst där man kan följa journalister som twittrar. Sökningarna är dels geografiska, USA och UK, och dels områdesindelade, vilket betyder att man just nu kan välja att följa de Amerikanska journalisterna utifrån fyra områden: Ekonomi, Underhållning. Hälsa och Teknik. Om du vill läsa mer om sajten så läs gärna pressmeddelandet från förra veckan. 

Planen var att igår lansera svenska journalister samt journalister från fem till länder på journalisttweets.com som SvD skrev i sin artikel idag (nu publicerad på E24). Tyvärr har vi blivit överraskade av intresset för sajten och vi behöver öka prestandan innan vi kan lägga till fler länder. Vi jobbar nu för att öka prestandan och att så snabbt som möjligt lägga till fler länder och berättar här på Cision newsroom så snart allt är uppe. Under tiden kan journalister som är intresserade gärna anmäla sitt intresse att vara med.

Gör så här för att anmäla dig:

– Skicka ett mail till mig alexander.mason(at)cision.com

– Inkludera följande information, ditt namn, vilken bransch du skriver om, var du skriver och din twitter-adress. 

Det känns kul att SvD var intresserade av vår nya tjänst. Det känns mindre kul att vi omnämns som pressklippsföretag i artikeln, trots att vi ju inte har kvar den delen av verksamheten i Skandinavien. Detta är någonting som jag förstår att vi kommer att leva med under en tid. Vår ambition är att med nya smarta tjänster för synlighet och distrubution av information förändra denna bild.

När vi inom kort lanserar JournalistTweets.com för svenska journalister hoppas vi att feedbacken är lika positiv som den var i USA och UK förra veckan. Hundratals twittrade om det. Vår mailbox gick varm och vi fick in fler än 100 förslag på journalister och länder som läsarna ville att vi skulle lägga till. Här är några kommentarer:

 

JournalistTweets.com: more than just a directory

“Of great value as it offers a lot more than simply a listing. A promising resource.” – http://www.nevillehobson.com. Nevillehobson.com är en av de ledande PR-bloggarna i UK med fler än 11.000 unika besökare per månad. 

See what journalists are saying on ‘JournalistTweets’

“This could either be a very useful tool for PR folks or a great way to gauge the mood of the media en masse.” http://www.valleyprblog.com 

Något som också känns väldigt bra är att journalisterna som är med på journalisttweets.com samt de som endast provat på tjänsten är väldigt positiva. Här är ett par exempel på feedback vi fått höra.

 “I was pretty impressed by the site, and liked the basic navigational structure.”  -Jeff Howe, Wired Magazine

 

I was kicking it around, and I liked it. Next week I plan on trying to use it more thoroughly.” -George Hulme, InformationWeek

 

“love the look of it and the vibe. I would want more curation in categories which I’m sure is on the way. the more granular you make the verticals the more valuable it becomes.” -David Carr, New York Times

alexander.mason@cision.com'

About Alexander Mason

Jag är Cisions sälj- och marknadsdirektör i Skandinavien. Med mer än tio års erfarenhet av Cision och PR-branschen har jag hunnit med det mesta. Jag har bland annat jobbat tre år i London som chef för Cisions analysverksamhet. De senaste fem åren har jag jobbat med att utveckla nya tjänster för Cision i Norden.