Vi på Cision vill tacka för ett trevligt 2013 genom att sammanfatta året som har gått i ett antal tidigare publicerade bloggposter. Kanske hittar du något att gå tillbaka till och hämta inspiration inför det nya året!

kvartal1-cision

Året började i januari med fortsatta diskussioner om papperstidningens död och vi konstaterade att de traditionella mediernas läsare bara förflyttat sig till de deras sajter. Läs om det i inlägget “De traditionella medierna når allt fler“.

I februari var Cision på studiebesök hos TT för att lära oss mer om vår gemensamma kanal och hur de arbetar. Därifrån fick vi med oss några tips på vad du ska tänka på när du vill nå ut till landets nyhetsredaktioner.

I mars anordnade vi ett lunchseminarium på Mediedagarna i Göteborg. Där pratade vi om trender i det digitala landskapet och presenterade de första resultaten från vår årliga undersökning med journalister och kommunikatörer.

kvartal2-cision

När ljuset och energin kom i april passade vi på att sammanställa 4 tips för hur du skapar en bra medielista – väl värd läsning inför det nya året!

I maj besökte vi slututställningen på Berghs tillsammans med våra kunder och kollade in kommande trender i kommunikationsbranschen. Samarbetet med Berghs är något som fortsätter även under 2014 – missa inte att följa med oss på slututställningen i maj igen! Avgångsstudenterna tävlar också om Cisions pris för bästa pressmeddelande.

I juni lyfte vi likt varje månad fram vinnarna för vår bloggtopp i en intervju, “DISCOBELLE: Tack vare bloggen kunde vi starta ett skivbolag“. Bloggtoppen rankas av vår researchavdelning baserat på parametrar som kommentarer, inlänkar och följare i sociala medier. I intervjuerna frågar vi bland annat hur bloggarna vill bli kontaktade i PR-syfte, något att läsa in på om du vill arbeta mer med dina relationer med bloggare under 2014. Alla inlägg om bloggtoppen hittar du här.

kvartal3-cision

I början på juli skrev vi ihop våra intryck från årets Almedalsvecka. Vi ser redan fram emot Almedalsveckan nästa år – ska det tidigare rekordet för antal events lyckas brädas ännu en gång?

Tillbaka efter semestern i augusti tipsade vi om hur du kan använda flera gratisverktyg för att hitta bättre sökord till din omvärldsbevakning. Har du till exempel tänkt på att du kan använda Wikipedia?

I september lanserade vi den mobilanpassade versionen av vår nyhetssajt News – Powered by Cision. Sajten fick samtidigt förbättrade funktioner för sök och prenumeration på nyheter. Vi vågar oss på att gissa att ökningen av mobil trafik är något som följer med in i 2014.

kvartal4-cision

I oktober hade vi ett stort, fullsatt seminarium om content marketing på Näringslivets Hus i Stockholm. Vikten av bra (gärna rörligt!) innehåll var det genomgående temat i alla förmiddagens presentationer.

November betyder PR-galan Spinn och för tredje året i rad delade vi ut priset Cision PR Influencer Award till en konsult med stort digitalt inflytande. Motiveringen och tacktalet från årets vinnare Lina Thomsgård lät så här:

Här på bloggen intervjuade vi hela topp 10-listan om vad de tror blir den stora medietrenden år 2014. Läs alla intervjuerna här.

Årets sista månad innebar också avslutning på höstens turné med Di Gasell som vi har varit sponsorer till. Efter avslutningen på Konserthuset i Stockholm konstaterade vi hur imponerade vi är av alla årets Gasellföretag.

Vi tackar för energin från er, våra kunder, våra duktiga samarbetspartners, alla som driver kommunikationsbranschen framåt och ser fram emot ett gott nytt 2014!

 

anna.westrin@cision.com'

About Anna Westrin

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Anna Westrin contributed a whopping 100 entries.