Mina kära kollegor i USA har tillsammans emd George Washington University gjort en undersökning kring journalister och hur de använder Sociala medier. Rapporten finns att ladda ned här. Jag kan varm rekomendera att ladda ned rapporten och titta igenom den lite snabbt. För mig så känns det som att genomsnitts journalister i USA ligger lite före sina svenska kollegor.

Vad är då huvudpunkterna i rapporten?

  • 56% av journalisterna säger att Sociala medier är viktiga eller något viktiga för att kunna skriva artiklar.
  • Bloggar används mer, 64% , i research arbetet än sociala nätverk, 60%,  som i sin tur används något mer än microbloggar, 57%.
  • Föga förvånande använder journalister som skriver för nätpublikationer sociala medier mer än sina kollegor som skriver för print editioner.

Sist men inte minst tycker jag ändå att det är sunt att ingen av de 371 respondenterna tycker att sociala medier är mer trovärdigt än andra källor. Hela 91 % av journalister på rikstäckande dagstidningar tycker att sociala medier är mindre trovärdiga än andra källor.

Jag tycker att det finns mycket annat intressant att ta del av men då är det nästan bäst att ladda ned rapporten.

alexander.mason@cision.com'

About Alexander Mason

Jag är Cisions sälj- och marknadsdirektör i Skandinavien. Med mer än tio års erfarenhet av Cision och PR-branschen har jag hunnit med det mesta. Jag har bland annat jobbat tre år i London som chef för Cisions analysverksamhet. De senaste fem åren har jag jobbat med att utveckla nya tjänster för Cision i Norden.