AllBright är en stiftelse som arbetar för fler kvinnor på ledande positioner och mer diversifierade ledningsgrupper och styrelser. I dagarna kom Allbrightrapporten som ges ut varje år och kartlägger läget i svenska styrelsen och ledningsgrupper. Cision nämns särskilt eftersom vi har klättrat från plats 221 till plats 14 och därmed utsetts till årets klättrare!

I rapporten finns en kort intervju med Charlotte Hansson, CFO på Cision. Hon svarar t.ex. på frågan om hur Cision hittat kvinnor till ledande positioner i företaget;

”Det senaste året har vi utvidgat ledningsgruppen från två personer till sju. Det har inte varit ett strategiskt arbete att få in fler kvinnor. Däremot har vi sett till kompetens, bakgrund och erfarenhet när vi rekryterat och då har det fallit naturligt att det blivit en jämställd ledningsgrupp. Det är också en blandning av nationaliteter i ledningsgruppen eftersom vi är ett internationellt företag”.

Hela intervjun finns att läsa i rapporten som du kan ladda ner här.

AllBright höjer i år kraven för att ta sig in på AllBrights vita lista. Tidigare år har det räckt med att ha minst en kvinna i ledningsgruppen, men i år kräver AllBright jämställd representation, vilket innebär att bolaget ska uppfylla 60/40-principen.

Allbrights samtliga rapporter finns att ladda ner här.

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.