Vi har gjort några nya förbättringar i CisionPoint för att underlätta för dig att nå ut till och kommunicera med dina intressenter.

Förbättringarna innebär:

  • Möjligheten att koppla ditt pressrum till Google Authorship
  • Att CisionWire byter domän från www.cisionwire.se till news.cision.com/se

Läs mer om förbättringarna här nedanför.

 

Domänbyte på CisionWire

Vi slår ihop alla olika länders CisionWire-siter under samma domän och byter URL från cisionwire.se till news.cision.com/se.

CisionWire har en ny domän som samlar länkkraften från alla länderna

CisionWire har en ny domän som samlar länkkraften från alla länderna

Varför ett domänbyte?

CisionWire har tidigare varit uppdelat på sju olika domäner, ett för varje land (cisionwire.se, cisionwire.com etc). För att förbättra sökmotorsoptimeringen och räckvidden av publicerade releaser kommer nu alla siter gå in under samma domän. När alla länder ligger under samma domän stärks förutsättningarna för sökmotoroptimering. Varje språk kommer att ha en egen undersida under huvuddomänen (den svenska kommer exempelvis att ha adressen news.cision.com/se).

Det finns väldigt mycket bra innehåll på CisionWire, och vårt mål är att synliggöra det innehållet för sökmotorer på ett så effektivt sätt som möjligt. Domänbytet är ett första steg i den processen, och lägger grunden för fler kommande förbättringar.

 

Hur påverkar det mitt pressrum?

Förändringen innebär ökad SEO-kraft till ditt pressrum och dina nyheter. Sökmotorer kommer att se CisionWire som en enda stor källa istället för sju separata siter och därför rankas högre i sökmotorernas resultat.

Länkar med adressen cisionwire.se kommer fortfarande att fungera och pekas om till den nya domänen, vilket innebär att länkar till redan publicerade nyheter fortfarande kommer att fungera som vanligt. CisionWire kommer att fungera precis som alltid, med enda skillnaden att sidan har en ny URL. Besökare kommer alltså fortfarande kunna skriva in adressen www.cisionwire.se, eller direkt till ditt pressrum, och komma rätt.

 

Google Authorship

Ditt pressrum på CisionWire kan nu kopplas ihop med ett konto på Google+. På det sättet verifieras du som förstahandskälla till ditt innehåll av Google.

 

Aktivera Google Authorship i CisionPoint

Exempel på hur Google Authorship ser ut i ett sökresultat

Vad är Google Authorship?

Google+ Authorship innebär att ditt Google+ konto kan kopplas ihop med det innehåll du skapar och sprider på nätet, som ett sätt att bekräfta ditt ägarskap. Genom att du bekräftar ditt ägarskap signalerar du till Google att du är en pålitlig källa och gör dina nyheter enklare att värdera i sökmotorn. Din profilbild på Google + kommer att visas bredvid din information i sökresultatet. Läs mer om Google Authorship här.

 

Hur fungerar kopplingen till CisionPoint?

Under Inställningar i Connect kan du koppla ditt Google+ konto till ditt pressrum på CisionWire. Det innebär att de nyheter som du skickar genom CisionPoint blir kopplade till det angivna Google+ kontot. Profilbilden som du har på ditt Google+konto kommer att visas tillsammans med dina publicerade nyheter i sökresultatet och således verifieras som förstahandskälla.

Här hittar du en quick guide till hur du aktiverar Google Authorship.

 

Behöver du hjälp att aktivera ditt Google Authorship eller har andra frågor om uppdateringarna? Kontakta oss på support.se@cision.com.

 

anna.westrin@cision.com'

About Anna Westrin

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Anna Westrin contributed a whopping 100 entries.