Efter den senaste uppdateringen av CisionPoint kan du nu bifoga inbäddad media från andra webbplatser med hjälp av inbäddningskoder, som exempelvis filmer från Youtube eller Bambuser och presentationer från Slideshare, i ditt pressmeddelande. Det gör du enkelt genom att gå in i Mediabanken i Connect, klicka på Bädda in Online Media och därefter klistra in inbäddningskoden.

För att bädda in en video från Youtube gör du så här:

Börja med att leta fram den video som du vill länka till i ditt pressmeddelande, och inbäddningskoden som hör till videon. På YouTube klickar du på Dela för att hitta inbäddningskoden. Klicka på Bädda in och kopiera inbäddningskoden som då dyker upp i rutan.

På YouTube klickar du på Dela för att hitta inbäddningskoden.

När du är inne i Connect och ska bifoga media till ditt pressmeddelande, gå in i Mediabanken och klicka på Bädda in Online Media. Klistra in koden i rutan och klicka sedan på Ladda upp media. Döp videoklippet, lägg till taggar och klicka på Ladda upp media. Nu ligger videoklippet i din mediabank. Markera och klicka på Lägg till i release för att lägga till videon i ditt pressmeddelande.

 

Ditt inbäddade filmklipp syns nu på CisionWire

Nu ser du att du har bifogat videon till din release. Denna kommer att ligga tillsammans med dina andra bifogade filer och vara klickbar för alla som får pressmeddelandet via e-mail. Klickar du på tumnageln av videoklippet får du upp en ruta där du kan titta på klippet och dela det vidare i sociala medier.

Här hittar du en Quick Guide till hur du bäddar in en video från Youtube.

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.