Almedalen pågår för fullt, och visst märks det att vi har ett supervalår. Antal arrangemang är fler än någonsin och köerna ringlar sig långa oavsett om du behöver en toalett eller ska äta lunch. Vill du hinna med mycket är det viktigare än någonsin att du har en välplanerad agenda och ett par bra gympaskor!

Ungefär halvvägs in i denna politikernas festival kan man konstatera att jämställdhet och mångfald står högt upp på de flesta aktörers agendor detta valår. Närvaron av Svenskarnas parti har fått många att agera mot rasism och främlingsfientlighet. Förutom att Özz Nujen lockade tusentals människor till Gutevallen och att mängder med folk köade till Fi:s tal i St Karins ruin ser man hur många företag och organisationer lyfter dessa frågor i sina seminarier: Pensionsmyndigheten hade rubriken “Kvinnor och pension – en utmanande riskgrupp?”  IF Metall bjöd in till Morgonsamtal om jämställdhet på arbetsplatserna. Nordic Choice Hotels samtalade om “Framgångsrikt företagande genom mångfald” och Ledarna hade rubriken “Att utrota vithetsnormen – med ord och handling” – där Rättviseförmedlingens styrelseordförande Seher Yilmaz svarade på frågan “Hur skapar vi en rättvis representation som speglar Sverige som det ser ut?”, bara för att nämna några.

Och apropå stundande val. Är man intresserad av att fördjupa sig mer i opinionsundersökningar och siande om regeringsalternativ finns här hur mycket som helst att förkovra sig i. På måndagen presenterade Novus en rykande färsk undersökning under rubriken “Vem tar vem i svensk politik?” I det efterföljande samtalet deltog bland andra Maria Wetterstrand och Per Schlingmann med intressanta analyser.  Senare samma dag presenterade TNS Sifo en undersökning om mediebildens betydelse för valet där bland andra Hanna Stjärne, chefredaktör på Upsala Nya Tidning, och Lars Nord, professor i politisk kommunikation på Mittuniversitetet deltog.

Halvlek i Almedalen alltså – fortsättning följer!

Tags:
linda.nyqvist@cision.com'

About Linda Nyqvist

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Linda Nyqvist contributed a whopping 2 entries.