Nu är de sex PR-konsulter som har chansen att vinna Cision PR Influencer Award 2019 på Spinn-galan den 28 november presenterade! Utmärkelsen ges till den konsult inom PR och kommunikation som under året haft störst inflytande i digitala medier, där en djupare granskning av stories i sociala medier har genomförts. Dessutom har mediesynlighet i radio och poddar viktats in i årets uträkningar. 

Topp sex nominerade till Cision PR Influencer Award 2019 (utan inbördes ordning) är: 

Nomineringarna tas fram med hjälp av Cisions egna rankningsmetod över inflytande i digitala nyhetsmedier och sociala medier. Arbetet med att utse de nominerade börjar tidigt under hösten genom att Cisions researchteam tar fram en lista över inflytelserika personer inom PR och kommunikation. De utgår då ifrån en mängd parametrar så som antal följare i sociala medier till spridning av innehåll och mediesynlighet. Varje parameter viktas sedan noggrant och möjliggör en sortering för att få fram de personer som under året haft störst inflytande. 

För att kunna nomineras till Cision PR Influencer Award krävs att personen antingen är knuten till en byrå som arbetar med PR eller är PR-konsult i egen regi. Uträkningarna uppdateras årligen för att mätningen ska hållas relevant och ajour med samtiden. Precis som i fjol har fokus legat på i vilken utsträckning de nominerade har anammat nya digitala kommunikationsformat och såväl ljud- som bildmedier har premierats extra i uträkningarna. Mediesynlighet i radio och poddar har viktats in och en djupare granskning av stories i sociala medier har genomförts för att utse vinnaren av Cision PR Influencer Award 2019. 

I fjol vann Simon Strand utmärkelsen Cision PR Influencer Award. Tidigare segrare är Viktor Frisk, Jerry Silfwer, Deeped Niclas Strandh, Fredrik Wass, Lina Thomsgård, Brit Stakston och Paul Ronge.  Detta är nionde året som Cision är huvudsponsor till PR-galan Spinn och i lika många år har utmärkelsen Cision PR Influencer Award delats ut.   

Placeringarna för de sex finalisterna och vinnaren utses på Spinngalan den 28 november. Vem du tror kommer vinna? Twittra gärna till oss på #CPRIA. 

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen.
Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com