Bland årets nominerade till Cision PR Influencer Award hittar vi Micael Bindefeld, känd festfixare som driver byrån Micael Bindefeld AB. Där arbetar han med PR och event. Han har också ett stort intresse för mat och trädgård och gav i år ut boken “Min trädgård är en fest”.

Namn: Micael Bindefeld
Byrå: Micael Bindefeld AB
Twitter: Mbindefeld
Instagram: micaelbindefeld
Hemsida: www.bindefeldab.se

Vilka sociala medier är du mest aktiv i?
Jag är mest aktiv på Instagram och där följer man mig via micaelbindefeld.

Hur jobbar du med digital PR för att bygga ditt eget varumärke?
Jag behöver inte direkt bygga mitt eget varumärke. En av konsekvenserna av mitt aktiva instagrammande, där jag mest visar bilder från min trädgård, har blivit att det har utvecklats till en viktig marknadsföringskanal för min trädgårdsbok ”Min trädgård är en fest”. De flesta av mina följare på instagram verkar dela min passion för mat och trädgård.

Vad gör du mer respektive mindre av idag än för 2 år sedan när det kommer till onlinekommunikation?
Idag är jag betydligt mindre aktiv på Facebook än vad jag var för två år sedan. Facebook känns tråkigt, rörigt och med för mycket reklam. Inte heller för våra kunder är det en lika relevant kanal, men däremot förväntar sig alla att man ska finnas där.

Vilken är den viktigaste trenden inom onlinekommunikation just nu?
Jag tycker det är viktigt att prata om mixen. ”Gammelmedia”, digitalt och rörligt – kombinationen av de olika disciplinerna flyter mer och mer ihop. I samband med valet kändes det som att många av de stora trenderna sattes i print, men sedan plockades upp snabbt i digitala medier där de växte och fick digital spridning. Eftersom print, som exempelvis Dagens Industri och DN, fortfarande har en enorm påverkan, kanske till och med mer nu än för något år sedan, så kan man inte räkna ut dem, utan snarare tvärtom!

Vem tror du vinner årets Cision PR Influencer Award 2014?
Jag tror och hoppas att Christina Saliba vinner!

Här kan du läsa mer om Cision PR Influencer Award och de nominerade till årets pris.

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.