Nu börjar nedräkningen inför årets Spinngala och utdelningen av PR-priset Cision PR Influencer Award. På plats 10 bland de nominerade till årets pris hittar vi Linda Skugge. Hon är ägare av företaget Vulkan, producent på Teater Brunnsgatan Fyra och pr-konsult i egna byrån Skugge & Co. I grunden är Linda utbildad journalist som har skrivit för flera stora tidningar som Expressen, Aftonbladet, Amelia och Mama. Dessutom har hon hunnit med att skriva ett flertal böcker.

Namn: Linda Skugge
Byrå:
Skugge & Co.
Hemsida:
Lindaskugge.se
Blogg:
Constantreader.se

Vilka sociala medier är du mest aktiv i och varför?
Skugge&co är mest aktiva på instagram men också facebook, twitter och tumblr. Instagram är för oss ett mer realtidsforum och skapar ett mer levande och visuellt nyhetsflöde, gemenskap och en personlig kontakt med följarna.

Hur jobbar du med digital PR för att bygga ditt eget varumärke?
Digitala och sociala medier möjliggör en relation med följarna och där alla våra digitala kanaler kan vävas ihop och bygga ihop nätverket i stort – både twitter, facebook, instagram och tumblr.

Vad gör du mer respektive mindre av idag än för 2 år sedan när det kommer till onlinekommunikation?
Mycket av onlinekommunikationen har flyttats till just mer ”snabba” sociala medier så som instagram och twitter, snarare än långa informativa blogginlägg.

Vilken är den viktigaste trenden inom onlinekommunikation just nu?
Vi tror på den mer personliga känslan, att möta målgruppen på ett personligt vis och att följarna vill lära känna personerna bakom företaget/varumärket/kampanjen. Det blir mer intressant med ”riktiga personer” genom onlinekommunikationen eftersom det kortar avståndet mellan ”vi” och ”dem”.

Vem tror du vinner årets Cision PR Influencer Award 2014?
Alla är naturligtvis värda vinnare och det är en vinst i sig att bli nominerad, men det vore extra roligt om någon av de fantastiskt briljanta kvinnorna som är nominerade tar hem priset!

Här kan du läsa mer om Cision PR Influencer Award och de nominerade till årets pris.

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.