Dominika Peczynski kammar hem plats 8 i Cision PR Influencer Award 2014. Det är första gången Dominika är nominerad till Cisions PR-pris, men vi är inte förvånade över att hon hamnade högt upp i årets ranking. Till vardags arbetar hon på byrån Mafioso PR som hon själv grundat, bloggar en hel del och är aktiv på sociala medier som Instagram. Dominika är en person som syns mycket i media i olika sammanhang. Hon är en av bandmedlemmarna i Army of Lovers, hon har tävlat i SVT:s På Spåret och dessutom gett ut den egna kokboken “Östeuropas kulinariska hemligheter”.

Namn: Dominika Peczynski
Byrå: Mafioso PR
Instagram: dominikapeczynski
Blogg: Dominikas.se

Vilka sociala medier är du mest aktiv i och varför?
Jag jobbar mycket på att hjälpa våra kunder dra nytta av sociala medier, inte minst via bloggar, Facebook och Instagram. Själv är jag besatt av Instagram sedan tre veckor. Egentligen är det ganska pinsamt eftersom min besatthet har föregåtts av en lång kamp med att försöka få min 14-åriga dotter att sluta med Insta eller åtminstonde trappa ner. Man kan väl säga att hon vann slaget.

Hur jobbar du med digital PR för att bygga ditt eget varumärke?
För egen del är jag ambivalent inför att tänka i termer av att bygga mitt varumärke. Det är viktigt att man delar med sig och bidrar med inlägg som är av värde för andra. Det kan vara underhållande eller intressant, men det finns alltför många exempel där det så kallade varumärkesbyggandet övergår i rent skryt och istället blir irriterande.

Vad gör du mer respektive mindre av idag än för 2 år sedan när det kommer till onlinekommunikation?
Det är definitvt mindre Facebook och mer Instagram.

Vilken är den viktigaste trenden inom onlinekommunikation just nu?
Mer och mer genomtänkt interaktion. Företag och organisationer blir mer och mer seriösa med att föra en seriös dialog med kunder och intressenter via sociala medier.

Vem tror du vinner årets Cision PR Influencer Award 2014?
Min kära kompis Christina Saliba.

Här kan du läsa mer om Cision PR Influencer Award och de nominerade till årets pris.

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.