Paul Ronge är en av topp fem placerade i Cision PR Influence Award 2012. Det är ett pris som delas ut till den PR-konsult som har haft störst digitalt inflytande under senaste året. Mätningen bygger på Cisions egen rankingmetod och tar hänsyn till parametrar så som sociala medier, bloggande och mediesynlighet. Vinnaren presenteras på SPINN-galan den 15 november.

Namn: Paul Ronge
Ålder: 61
Yrke: PR-konsult
Twitter@paulronge
Blogg: www.paulronge.se

Paul fick sitt presskort 1975 och har sedan dess arbetat som politisk reporter på A-pressen, SVT Rapport, Aftonbladet och Expressen. Han har de senaste 15 åren arbetat som PR-konsult i egen låda på Andreasson PR, Havanna PR, Ronge Kommunikation (5 år tillsammans med hans äldsta söner Mattias och Stefan som idag driver den mångfaldigt prisbelönta PR-byrån Deportivo) och de senaste tre åren Paul Ronge Media AB. När han inte jobbar påtar han gärna i trädgården med grönsaksland och växthus, umgås med barnbarn, njuter av huset i Antibes i Frankrike, lyssnar på blues, studerar språk och tränar på gym.

Vilka sociala medier är du aktiv i och hur arbetar du med respektive?
Jag bloggar regelbundet, men i princip enbart i frågor som rör PR, media och krishantering. På Twitter är jag oerhört aktiv med ibland 10-tals tweets om dagen. Här diskuterar jag mediehändelser, etik och branschfrågor, men byter också bluesspår med bluesvänner och konverserar med folk jag gillar.

Vad gör du mer respektive mindre av idag än för 2 år sedan när det kommer till online kommunikation?
Jag arbetar mer och mer med Twitter och mindre med Facebook. Jag blir också alltmer personlig i hur jag uttrycker mina åsikter på bloggen. Det här eftersom jag arbetar ensam och därmed inte riskerar att ställa till det för arbetskamrater om jag någon gång trampar snett.

Hur tror du att vi kommer kommunicera om 10 år?
Utvecklingen har gått så fruktansvärt snabbt så jag vågar inte spekulera. Men inget skulle förvåna mig. Knappt ens om vi blir direktuppkopplade med en sladd upp till hjärnan i framtiden. 🙂

Vem tror du vinner årets Cision PR Influence Award 2012?
Ingen aning! Tycker alla nominerade är kvalificerade och värdiga vinnare.

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.