En bild säger mer än tusen ord, brukar man säga. Hur det är med den saken låter vi vara osagt. Men klart är att för dig som vill få mer uppmärksamhet för ditt pressmeddelande kan en bra bild vara minst lika viktig som tusen ord. Därför lanserar nu Cision en mediabank, där du kan ladda upp, spara och återanvända bilder direkt i CisionPoint.

De senaste åren har bilderna fått en allt viktigare betydelse i många medier. Idag använder tidningarna både fler och större bilder än för tio år sedan. Lägg därtill alla bloggare som gärna vill illustrera sina inlägg.

Det  allt större intresset för bilder gör att vi idag till och med ser hur en bra bild kan ha betydelse för nyhetsvärderingen. Ofta låter medierna en spännande bild illustrera en händelse som sannolikt inte annars hade fått uppmärksamhet. Det gör att en bra bild inte bara skapar större intresse för din nyhet. En riktigt bra bild kan till och med vara nyhetsdrivande i sig.

En bra bild kan också öka uppmärksamheten för ditt eget nyhetsrum på nätet. Den som använder bilder i sitt pressmeddelande och sökoptimerar ser ofta snabbt hur trafiken ökar.

Det här är en av anledningar till att vi nu lanserar en mediabank, där du kan ladda upp, spara och återanvända bilder direkt i CisionPoint. Vi hoppas att detta ska underlätta din vardag och hjälpa dig att effektivisera ditt PR-arbete.

Här kan du ladda ner vår quick guide som tar dig igenom alla steg i den nya mediabanken.

Vi har lagt till extra utbildningstillfälle där du kan lära dig mer om alla funktioner i nya mediabanken. Anmäl dig här

Har du frågor eller funderingar är du som vanligt välkommen att kontakta vårt support team. Telefon: 0200- 125 000 eller via mail: support.se@cison.com

Ps. du vet väl om att du även kan ladda upp bilder till bildbyrån Scanpix direkt genom Cisionpoint.

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.