Statsminister Fredrik Reinfeldts framträdande i Hellenius Hörna i TV4 den 9 december ledde till mycket positivt eftersnack i sociala medier, medan Socialdemokraternas Håkan Juholts bidrag till fredagsmyset med sitt deltagande i Skavlan en vecka tidigare möttes mestadels med ris. Så kan man sammanfatta den statistik vi tagit fram med vårt PR-verktyg för att analysera eftersnacket i 1019 inlägg på Twitter, Facebook och i bloggar.

 


 

Så här ser siffrorna ut:

  • 51 procent av inläggen i sociala medier efter Fredrik Reinfeldts framträdande i TV4-programmet Hellenius Hörna var positiva.
  • Bara 5 procent av inläggen efter Håkan Juholts framträdande i Skavlan var positiva.
  • En majoritet av inläggen, 56 procent, om Håkan Juholts framträdande var negativa och man kan lätt dra slutsatsen att hans medverkan inte var till fördel i hans redan stormiga tillvaro.
  • Endast 2 procent av inläggen i sociala medier hade en negativ ton när de pratade om Fredrik Reinfeldts medverkan.

Många beskrev Fredrik Reinfeldt som lättsam och rolig när han handlade mat tillsammans med David Hellenius i TV4. Med risk för att det kanske skulle framstå som lite väl lättsamt och politikbefriat fick vi se en sida av Fredrik Reinfeldt som många i sociala medier blev närmast förtjusta i. Många konstaterade att “han är ju faktiskt rolig” på Facebook och Twitter.

Håkan Juholts besök hos Skavlan, beskrevs däremot i mer negativa ordlag och många skrev även att de tyckte synd om honom.

Endast 2 procent av inläggen i sociala medier hade en negativ ton när de pratade om Fredrik Reinfeldts medverkan och många tyckte att han framstod som lättsam och rolig. Linn Ullmanns fråga rörande Juholts ursäkt var en av de mest omdiskuterad ämnena i eftersnacket.

Fakta om mätningen:

  • Tidsperioden för mätningen av Håkan Juhholts framträdande i Skavlan är den 1 december till den 4 december
  • Tidsperioden för mätningen av Fredrik Reinfeldts framträdande i Hellenius Hörna är den 8 december till den 12 december.
  • Totalt har 1019 inlägg i bloggar, på Facebook och på Twitter om Reinfeldts och Juholts framträdanden i Hellenius Hörna och Skavlan analyserats. Endast öppna Facebookuppdateringar analyseras av Cision.
  • Inlägg som nämnt någon av personerna tillsammans med programmets namn har bedömts i analysen.

 

Här kan du läsa en artikel om mätningen i Dagens Media

 

 

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.