I juni och juli utökade vi vår omvärldsbevakning av svenska riksdagspartier och partiledare till att även inkludera utmanarpartierna Feministiskt Initiativ och Piratpartiet. Valet närmar sig med stormsteg och vi följer med spänning utvecklingen av hur mycket synlighet partierna och paritledarna får i media!

Socialdemokraterna behåller positionen som det parti det rapporteras mest om i nyhetsmedier online. Miljöpartiet har gått om både Moderaterna och Sverigedemokraterna i antal publicerade artiklar, även om de tre partierna ligger väldigt nära varandra i kampen om andraplaceringen.

Fredrik Reinfeldt är fortfarande den partiledare som är mest omnämnd, vilket han varit sedan februari i år då vi började mäta partierna och partiledarnas synlighet. I juni var avståndet till Stefan Löfven dock inte stort. Då omnämndes Fredrik Reinfeldt i 2253 artiklar och Stefan Löfven i 2094 artiklar.

Utmanaren Gudrun Schyman har under sommaren varit mer omskriven än Åsa Romson, Jonas Sjöstedt och Göran Hägglund. Feministiskt Initiativ som parti har mer publicitet än Kristdemokraterna, men de omnämns inte mer än något av de andra riksdagspartierna.

Alla resultaten från vår mätning och tillhörande grafer hittar du i vårt nyhetsrum på Cision News.

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.