Idag genomförde vi ett rundabordssamtal tillsammans med Rättviseförmedlingen och ett gäng duktiga kommunikatörer och PR-konsulter. Detta var startskottet på vårt nya samarbete där vi fokuserar på att utveckla nya tjänster för journalister och kommunikatörer i syfte att bättre spegla Sverige som det ser ut idag. Tillsammans ska vi arbeta för att göra representationen i media rättvis.

Alla deltagare var överens om att Sveriges skildras felaktigt i media och att detta kommer bli en viktig fråga inför valet i år. Idag är 8 av 10 experter som kommer till tals i media män, något journalisterna anser är ett problem då det inte speglar samhället. Diskussionen gick kring hur vi i kommunikationsbranschen kan hjälpas åt för att förändra detta, för att spegla mångfalden och skildra verkligheten. Genom att hjälpa journalisterna med tips gör vi deras arbete enklare och innehållet bättre.
rundabordssamtal-event-hos-cision

Vårt samarbete gör att Rättviseförmedlingen kommer att kunna närma sig näringsliv och nå ut bredare, till nätverk som de ännu inte har kunnat nå, och få fler människor att bli delaktiga. Detta kommer ske genom den tjänst vi utvecklar tillsammans, där företag, organisationer och PR-byråer kan hjälpa Rättviseförmedlingen med efterlysningarna och att fylla på med kompetens på Rättviseförmedlingens listor. Att gemensamt diskutera tjänsten var anledningen till att vi möttes idag, och vi återkommer snart med mer information när tjänsten är helt klar!

Vill du veta mer om Rättviseförmedlingen, vårt gemensamma arbete och hur vi kan göra Sverige mer jämställt?
Den 5 mars bjuder vi in till frukostseminarium. Anmäl dig här!

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.