Häromdagen lade TNS SIFO PR Research upp en presentation av sin syn på Sveriges mediebevakare på Slideshare. Givet att TNS SIFO är en av de nyare aktörerna på analysmarknaden,  som tidigare varit dominerad av företag som både haft mediebevakning och medieanalys (till exempel Cision innan vi sålde av bevaknings och analysdelen till Infopaq), så är det intressant att ta del av den.  TNS SIFO som inte har någon egen bevakning har naturligtvis en egen agenda att driva i denna fråga. Men som sagt tycker jag ändå att presentationen är värd att bläddra igenom.

View more presentations from TNS SIFO.

Extra intressant tycker jag det är att TNS SIFO gör denna sammanställning bara ett par dagar efter att Twingly lanserat wikin mediebevakare.se. Helt klart är det så att i takt med att mediebevakningsbranschen och analysbranschen växer så ökar behovet av jämförelser.

alexander.mason@cision.com'

About Alexander Mason

Jag är Cisions sälj- och marknadsdirektör i Skandinavien. Med mer än tio års erfarenhet av Cision och PR-branschen har jag hunnit med det mesta. Jag har bland annat jobbat tre år i London som chef för Cisions analysverksamhet. De senaste fem åren har jag jobbat med att utveckla nya tjänster för Cision i Norden.