Cisions pris Cision PR Influencer Award delas i år ut för tredje gången till en konsult inom PR och kommunikation som har fått mest genomslag för sitt engagemang i diskussioner, både i traditionella och sociala medier. Vinnaren utses på SPINN-galan nästa torsdag, den 21 november, och idag släpptes vilka personer som är med på topp 10. 

För att vara med på listan krävs att man är konsult och arbetar med PR. Dessutom krävs att man under det senaste året dels har uppdaterat en blogg eller en personlig webbplats och att man har blivit omnämnd i traditionella medier. Utöver det måste man vara aktiv på antingen Twitter, Facebook eller Instagram.

Här är listan, utan inbördes ordning:

Två av platserna på listan delas av två personer med samma indexvärde, därför är det tolv personer på årets topp 10. Nomineringarna baseras på Cisions eget index över digitalt inflytande och utgår från en mängd variabler, såsom exempelvis bloggaktivitet, Twitter, LinkedIn och omnämnanden i digitala nyhetsmedier. Nytt för i är att mätningen även inkluderar närvaro på Instagram. De nominerade är de som fått de bästa indexvärdena i mätningen.

– I år har vi valt att bredda definitionen något över vilka som vi har rankat, säger Cisions Marknadschef Annica Sandberg. Vi ser att det är fler än de som titulerar sig PR-konsulter som arbetar med att skapa förtjänad uppmärksamhet. Bland de nominerade till de övriga SPINN-priserna finns ju exempelvis både reklam- och webbyråer representerade säger Annica Sandberg i pressmeddelandet som gick ut med hela topplistan.

Under den kommande veckan kommer vi att presentera placeringarna 10-6 här på bloggen! Topp fem och vinnaren presenteras på Spinngalan nästa torsdag, den 21 november.

anna.westrin@cision.com'

About Anna Westrin

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Anna Westrin contributed a whopping 100 entries.