Hur vill journalister bli kontaktade och vilken dag är det bäst att skicka sina nyheter? Detta är två av alla de frågor som vi besvarar under vårt seminarium i Almedalen i år, där vi presenterar resultaten från vår årliga undersökning med journalister och kommunikatörer.

Varje år genomför vi en undersökning bland Sveriges journalister och kommunikatörer i syfte att kartlägga deras arbetssätt, ta reda på utmaningar i yrkesrollerna och skapa en ökad förståelse mellan de två yrkesgrupperna. I år presenterar vi resultaten ifrån årets undersökning under ett öppet seminarium i Almedalen. Det blir ett spännande event där vi bjuder på insikter kring hur du som kommunikatör kan bli ännu bättre på att nå ut med din information och bygga relationer med journalister och andra påverkare.

Under seminariet tittar vi på trender inom kommunikation samt svarar på frågor som bland annat:

  •     Hur vill journalister bli kontaktade?
  •     Var söker de flesta journalister efter information?
  •     Vilken dag och tidpunkt är den bästa att skicka sina nyheter på?
  •     Har kommunikatörerna koll på hur journalisterna vill ha information?

När: Tisdag 1 juli kl 10.00 – 11.00
Var:
Strandgatan 10, Visby (Mitt emot Burmeister)

För dig som är intresserad av vår undersökning från år 2013 så finns den att läsa här.

Hoppas att vi ses i Almedalen!

Uppdaterat: Nytt är att vi kommer att ha en paneldebatt i slutet av seminariet. Paneldeltagarna består av Rolf van den Brink, VD, Producent & Ansvarig på Dagens Opinion, Åsa Melin Mandre, Partner på Greenhill Relations, Edvard Lind, Presschef på Skanska och Jonas Lindberg Nyvang, Marketing & Communication Manager på Björn Borg. Vi ser fram emot en rolig diskussion!

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.