Säljdriven Analysspecialist till Cision Norden

Arbetsbeskrivning

Brinner du för att hjälpa kunder att analysera sin kommunikation och trivs du i rollen som rådgivare? Har du dessutom en entreprenörsådra, gillar försäljning och vill hjälpa oss att bygga och utveckla vår analysverksamhet i Norden? Då tror vi att detta är drömjobbet för dig!

Som Cisions Analysspecialist är du ansvarig för tillväxten av vår analysaffär i Norden. Du arbetar strategiskt och taktiskt för att etablera och utveckla Cisions analystjänster på den nordiska marknaden. I rollen krävs att du tar ett övergripande taktiskt och operativt ansvar för vår analysaffär.

Din primära uppgift är att fokusera på försäljningen och leveransen av analystjänster. Detta kommer du göra tillsammans med drygt 35 kollegor på sälj och marknad i Norden.  Dina arbetsuppgifter kommer också att på sikt handla om att skapa och utveckla organisationen, processer och tillvägagångssätt för Cisions analysaffär. En stor del av arbetet går också ut på att koordinera och samarbeta med övriga Cision-marknader runtom i världen för att etablera och implementera nya arbetsprocesser i den nordiska regionen. Din roll i detta blir att se till att de beslut som fattas på global nivå efterlevs och anammas i norden.

Du kommer aktivt att delta i säljaktiviteter och din vana vid att etablera goda kundrelationer gör att du utan problem hittar ett gott samarbete med både sälj- och marknadsavdelningen. För att kunna utveckla Cisions analysaffär i Norden är det viktigt att du har en stor förståelse för försäljning.

Du rapporterar till chefen för Customer Operations på vårt Stockholmskontor.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig med 3-5 års erfarenhet av konsultativ försäljning som är redo att ta dig an utmaningen att bygga upp ett team från grunden. Du trivs med att variera perspektiv mellan det strategiska, taktiska och dagliga operativa arbetet.

Om du kommer från en konsultbakgrund och vill få chansen att arbeta långsiktigt utan att fakturera timmar men samtidigt vill behålla den täta kundinteraktionen är tjänsten perfekt för dig.

  • 3-5 års erfarenhet av analytiskt arbete är starkt meriterande
  • 3-5 års erfarenhet av försäljning ses som starkt meriterande
  • 1-3 års erfarenhet av digital analys i till exempel Google Analytics är meriterande
  • Eftergymnasial utbildning inom exempelvis marknadsföring, kommunikation eller finans.
  • Du uttrycker dig flytande i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Personliga egenskaper

  • Självständig
  • Gillar försäljning
  • Resultatdriven och analytisk
  • Skriver och presenterar utan svårigheter analysrapporter på ledningsnivå
  • Behärskar projektledning av kundleveranser och är duktig på att planera, organisera och prioritera det dagliga arbetet

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Karlaplan
Lön: Fast

Varför arbeta hos Cision?

Cision är idag världsledande när det kommer till medieanalystjänster för förtjänta/PR-kanaler med runt 6 miljarder i omsättning och cirka 1.000 medarbetare. I Norden letar vi nu efter dig som kan leda försäljningen och tillväxten av dessa analystjänster. Cision är ett företag i stark tillväxt i Norden och nu vill vi växla upp ytterligare.

Idag har vi cirka 1.800 kunder i norden och vi jobbar med många av de största och mest respekterade varumärkena. Vi håller till i fina ljusa lokaler i Garnisonen intill Karlaplan på Östermalm i Stockholm. Företagets kultur är energisk och snabbrörlig och passar perfekt för dig med hög social förmåga som är förändringsdriven och trivs med att samarbeta över avdelningsgränserna. Du kommer att ha en viktig roll i en organisation som präglas av korta beslutsvägar och högt i tak.

På måndagar spelar vi innebandy eller dansar Zumba och det finns alltid möjlighet för en pingismatch när du behöver en paus från arbetet.

Företaget

Cision är ett världsledande företag som levererar kommunikationslösningar inom både IR och PR. Våra kunder använder Cision för att hantera alla delar i sin kommunikation – allt ifrån att identifiera viktiga medier och opinionsbildare till att nå ut med sina budskap, bevaka medier och mäta effekten av sin kommunikation. Cision har kontor i USA, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Portugal, Sverige, Finland och Asien vilka tillsammans representerar alla olika varumärken i Cisions koncern, bland annat Gorkana, PRNewswire, Vocus och Prime Research. Cisions nordiska kontor består av idag 85 personer som tillsammans bearbetar alla de nordiska länderna.

Vi står inför en spännande framtid och söker dig med entreprenörsådra som älskar att träffa kunder och vill stå vid rodret då vi sjösätter Cision prisbelönta analystjänster i Norden.

Ansök till tjänsten här.

Bilder från Cisions kontor i Stockholm