Resultatet från Cisions kommunikatörs- och journalistundersökning presenteras i Almedalen

Under Almedalsveckan kommer Cision att finnas på plats för att presentera resultaten från 2014 års undersökning med journalister och kommunikatörer.

TI, JUN 17, 2014 13:46

Under Almedalsveckan kommer Cision att finnas på plats för att presentera resultaten från 2014 års undersökning med journalister och kommunikatörer. Cision deltar också i morgonshowen ”Godmorgon Almedalen” tillsammans med Brit Stakston.

Varje år genomför Cision en undersökning bland Sveriges journalister och kommunikatörer i syfte att kartlägga deras arbetssätt, ta reda på utmaningar i yrkesrollerna och skapa en ökad förståelse mellan de två yrkesgrupperna. I år redogörs resultaten ifrån årets undersökning under ett seminarium i Almedalen, på temat ”Vem producerar morgondagens nyheter – Journalisterna eller kommunikatörerna?”.

Under seminariet presenteras trender och insikter inom kommunikation, och du får svar på frågor som bland annat: Hur vill journalister bli kontaktade? Var söker de flesta journalister efter information? Vilken dag och tidpunkt är den bästa att skicka sina nyheter på? Har kommunikatörerna koll på hur journalisterna vill ha information?

När: tisdag den 1 juli kl. 10.00 – 11.00
Var: Strandgatan 10, Visby

Här kan du föranmäla dig till seminariet.

För dig som är intresserad av våra tidigare journalist- och kommunikatörsundersökningar hittar du dem här .

Under Almedalsveckan kommer Cision även att delta i ”Godmorgon Almedalen”, en direktsänd talkshow om Almedalsveckan . Den sänds dagligen måndag 30 juni till lördag 5 juli, klockan 07.00 – 08.00 från Södra Kyrkogatan 8 (Idylliens bakgård, nära Stora Torget, Visby). Alexander Mason och Jenny Bjuhr Berggren från Cision kommer att gästa programmet under veckan.

Sändningarna går att se i sin helhet tillsammans med andra inslag på Cisions hemsida . Följ gärna #gma14 på Twitter och Instagram för att ta del av mer information om Godmorgon Almedalen.

Cision är också samarbetspartner till HejDigitalt, en oberoende och kreativ plattform i Almedalen med digitalisering, innovation och entreprenörskap som samlat tema där Godmorgon Almedalen är en del.

För mer information, vänligen kontakta:
Alexander Mason
Commercial Director
+46 8 507 411 16
+46 (0)73 345 16 00
alexander.mason@cision.com

Om Cision
Cision är den ledande leverantören av tjänster och verktyg för kommunikation inom IR och PR. Kunderna använder Cision för att hantera alla delar i sin kommunikation – allt ifrån att identifiera viktiga medier och opinionsbildare till att nå ut med sina budskap, bevaka traditionella och sociala medier och utvärdera effekten av sin kommunikation. Journalister, bloggare och andra opinionsbildare använder Cisions verktyg för att utforska uppslag till reportage, följa trender och bevaka sin mediebild. Cision finns i Europa, Nordamerika och Asien och har partners i mer än 125 länder och är noterat på Stockholmsbörsen. Cision omsatte 0,9 miljarder kronor under 2013.