Cision och SIX lanserar en ny distributionskanal för nyheter

I februari lanserar Cision och SIX Financial Information tillsammans den nya kanalen SIX Premium för nyhetsutskick i Sverige.

Samarbetet innebär att Cision genom SIXs realtidssystem kan erbjuda kunderna en premiumkanal direkt in till SIX olika lösningar inkluderande EDGE och den svenska nyhetsredaktionen. Tjänsten kombineras med direktutskick till över 300 svenska nyhetsredaktioner inom storstadspress, landsortspress och radio-TV samt webb-redaktioner.

Förutom de svenska och nordiska nätverken som SIX ingår i, är SIX även en av de största aktörerna på den internationella marknaden för finansiell information. De ledande nordiska nyhetsbyråerna och världens största oberoende nyhetsbyrå Dow Jones Newswires är samarbetspartners till SIX. Både Cision och SIX strävar ständigt efter att ligga i framkant avseende utvecklingen. En av SIXs senaste lanseringar är en nyhets-app med realtidsuppdateringar från SIXs nyhetsredaktion. Nyhetsappen kommer erbjudas till abonnemangskunderna på SIX premium-tjänsten. .

”Det känns mycket bra att kunna erbjuda kunderna en direkt kanal till SIX EDGE”, säger Magnus Thell, VD Cision Nordics. ”Den tillgängligheten som SIX erbjuder kombinerat med den nya premiumkanalen kommer öka sannolikheten till genomslag för våra kunders nyheter. Vår målsättning är alltid att underlätta arbetet för både kommunikatörer och journalister och det här samarbetet är ytterligare ett steg mot en bättre kommunikation för alla parter.”

Fredrik Koch, Head Product Management Nordics på SIX ser mycket positivt på samarbetet: ”Cision är marknadsledande inom kommunikationslösningar för IR och PR och vi är stolta över att de valt SIX som partner för premiumtjänsten. Genom samarbetet kan Cisions kunder dra nytta av SIX starka närvaro och räckvidd på de finansiella marknaderna och i media.”

Samarbetet inleds den 1 februari och då kommer Cisions kunder ha tillgång till SIX Premium i kommunikationsverktyget CisionPoint.

För mer information, vänligen kontakta:
Alexander Mason
Commercial Director
+46 8 507 411 16
+46 (0)73 345 16 00
alexander.mason@cision.com

Om Cision:
Cision är den ledande leverantören av kommunikationsverktyg inom IR och PR. Våra kunder använder Cision för att hantera alla delar i sin kommunikation – allt ifrån att identifiera viktiga medier och opinionsbildare till att nå ut med sina budskap, bevaka traditionella och sociala medier och utvärdera effekten av sin kommunikation. Cision finns i Europa, Nordamerika samt Asien.

Om SIX Financial Information:
SIX Financial Information är en global leverantör av finansiell information specialiserade på bearbetning och distribution av finansiell information till stöd för investeringar, rådgivning, fondförvaltning, portföljförvaltning, finansiell analys och värdepappersadministration.

Relaterat innehåll

Få tips och inspiration kring hur du bäst arbetar med din kommunikation genom våra nyhetsbrev. Vi delar med oss av konkreta case, undersökningar och mycket mer!

11/07/2016

Coronapandemin har lämnat ett bestående märke på världen och eftersom vi fortfarande befinner oss i den blir det för många […]

01/07/2020