Efter lördagens delfinal i Melodifestivalen pratas det fortfarande mycket om resultatet på de sociala medierna. Sean Banan blev barnens favorit medan Loreen och Dead By April gick vidare direkt till finalen, precis som både bettingfirmorna och vi på Cision tippade. Det är inget tvivel om att svenska folket tycker att Loreen var en värdig vinnare, och att Dead By Aprils hårdrockslåt togs emot med öppna armar av de allra flesta. Detta trots att snacket innan delfinalen gick mer åt det negativa hållet för deras del.

Foto: Magnus Sandberg, www.aftonbladet.se

Ett av de hetaste samtalsämnena på Twitter, Facebook och i kvällstidningarna dagarna efter delfinalen har varit Thorsten Flincks så kallade ”skamgrepp” på programledaren Gina Dirawi under direktsändningen. Många är upprörda, även om det finns några som anser att de negativa reaktionerna är överdrivna och tycker att media blåser upp händelsen.

Vi på Cision fortsätter att kolla allt som sägs kring Melodifestivalen med vårt bevakningsverktyg och på fredag är det dags för ännu en sammanfattning inför delfinal nummer två.

 

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.