I vårt lokala researchteam på Stockholmskontoret jobbar Linda, Maria, Josefin och Sofia heltid med uppdateringen av vår nordiska mediedatabas, bestående av flera tusentals redaktioner, journalister, bloggare och andra influencers.

För att hålla koll på alla de förändringar som sker på nordiska redaktioner och i medie-Sverige följer vårt researchteam en detaljerad årsplanering som hjälper dem att aktualisera alla de profiler som finns i databasen. De har personlig kontakt med journalisterna och bloggarna och uppdaterar snabbt när något ändras så att kontaktuppgifterna stämmer. I mediedatabasen finns dessutom en funktion som underlättar aktualiseringsarbetet genom att det meddelar teamet när en e-postadress studsar.

Det nordiska teamet är bara en del av det globala nätverket med mediekontakter som Cision erbjuder. Våra globala team finns i sex länder; Sverige, Finland, Storbritannien, Frankrike, Portugal och USA. Tillsammans hjälps de åt för att våra kunder ska ha tillgång till uppdaterade och kategoriserade mediekontakter.

Som kund har du möjlighet att påverka vilka profiler som ska finnas i vår databas. Researchteamet tar emot tips på kontakter som ska ingå i mediedatabasen, så hittar du någon bloggare, journalist eller annan influencer som du saknar i databasen är det bara att höra av dig. Kanske är du själv en aktiv bloggare eller journalist och är intresserad av att finnas med i vårt nätverk? Hör av dig på cision.se@cision.com

Om du vill veta mer hur du kan arbeta med kontakterna i vårt nätverk kan du läsa våra tipsheet Konsten att hitta rätt mottagare, Så gör du för att hitta de som påverkar och 5 tips vid kontakt med bloggare. Fler tipsheet hittar du här

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.