Förra fredagen tipsade vi om hur du lär dig koda på egen hand. Kanske har du suttit hela veckan och är nu expert på HTML och CSS och är i full färd med att bygga din första hemsida. Bra! Då är du säkert väl förberedd nu när Google ändrat sina sökalgoritmer till att favorisera mobilvänliga hemsidor.

De senaste dagarna har det varit mycket snack om de förändringar Google gjort i sina sökalgoritmer. Förändringen gick live nu i veckan, den 21 april, och innebär att hemsidor som inte har en mobilvänlig design rankas ner i sökfunktionen. Google straffar med andra ord de hemsidor som inte är mobilvänliga. Algoritmförändingen har fått den informella benämningen ”Mobilegeddon” för att den befaras ha en apokalyptisk effekt på många hemsidor.  Vårt tips är att du snarast möjligt ser över ditt företags hemsida för att se om den håller måttet och för att säkerställa att du fortfarande står stark i Googlesökningar.

Google har tagit fram ett test för mobilvänlighet där man kan skriva in sin URL och se om hemsidan är mobilvänlig. Den länken hittar du här.

Vi håller tummarna för att du har en mobilvänlig hemsida och önskar dig en trevlig helg!

 

Bild: An evening playing ‘smartphone’ pub quiz with the exeter twitterati! by Phil Campbell

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som Content Marketing Manager för Cision i Norden. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.