Att jobba med kommunikation innebär idag en mängd kompetensmässiga utmaningar. Inte nog med att du ska kunna skriva, redigera bilder, tala med pressen, arbeta med sociala medier, fundera ut budskap och rätt kanaler – kommunikatörsrollen ser också olika ut i olika företag och organisationer.

Kravet på att hänga med i den tekniska utvecklingen gör att du ständigt måste vara på jakt efter ny yrkeskunskap. Kanske är det svårt att bli expert på allt, men att hålla koll och känna till lite av varje är ingen dum idé. Dessutom blir ju jobbet roligare när du lär dig nya grejer, eller hur?

Vi vill tipsa om en hemsida där du kan lära dig det mesta om webben, från att skriva enkel HTML till att koda rörliga element och programmering. Sidan heter Code Academy och är en riktig liten pärla för den som vill utveckla sina kunskaper om webbdesign eller helt enkelt börja från scratch!

Lycka till!

 

Bild: Code av Michael Himbeault

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som Content Marketing Manager för Cision i Norden. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.