Ingen flitig Facebookanvändare har kunnat ungå att märka att videos sedan en tid tillbaka rullar igång av sig själva på Facebook för att fånga användarens uppmärksamhet. Även på Instagram har den rörliga bilden intagit en självklar plats och sedan slutet av mars, då appen Periscope lanserades har även Twitter fyllts av rörlig bild i form av individuella användares livestreams.

Om du inte redan testat Periscope vill vi rekommendera dig att göra det. Känslan av att titta på vad andra har för sig just i detta ögonblick är rätt mäktig. Du kan säkert hitta många bra användningsområden för ditt företag. Kanske kan du visa vad ni gör på kontoret just nu eller livestreama ett intressant föredrag ni håller så att era följare kan hänga med och se vad ni gör bakom kulisserna. Testa dig fram!

För den som hellre arbetar med rörlig bild på Instagram tipsade vår samarbetspartner The Amazing Society om en app som heter Lumify. På deras Facebooksida säger de att Lumify “räknas som den absolut bästa redigeringsappen för video. Med den kan du klippa, ändra i färger och lägga till ditt eget soundtrack.”

Nå, vad väntar du på? Den rörliga bilden väntar på dig!

Ha en trevlig helg!

 

Bild: Recording av Kevin Baird

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.