Facebook kommer ständigt med nya funktioner och uppdateringar. Vad gäller egentligen? Här är det senaste som händer på plattformen.

 1. Lägg till kontakter (som inte är dina vänner) i Facebook Messenger
  En av de smartaste nyheterna på Facebook är möjligheten att lägga till och interagera med kontakter som du inte är vän med i Messenger (funktionen betatestas fortfarande). Genom att behandla Messenger som en separat service istället för som en del av Facebook kan Facebook erbjuda bredare kontaktmöjlighet än vad ett professionellt nätverk som t.ex. LinkedIn kan.
 2. Privata konversationer i Facebook Messenger
  Facebook är på väg att göra det möjligt att ha krypterade konversationer i Messenger. Detta kommer innebära att meddelanden är krypterade i båda ändarna och en konversation som hålls på en enhet kommer inte att synas på andra enheter kopplade till kontot.
 3. Filma med två mobila enheter till samma video i Facebook Live
  En av begränsningarna med Facebook Live har varit att man bara kan filma med en mobil, men nu ska Facebook ändra på detta. Verifierade varumärken (som t.ex. kändisar) har redan fått tillgång till funktionen och i september blir den tillgänglig för icke-verifierade varumärken (dvs. resten av oss).
 4. Facebook Live blir enklare att använda
  Facebook ändrade nyligen gränssnittet för Facebook Live så att funktionen har blivit smidigare att använda. Denna relativt lilla förändring gör det enklare för mobilanvändare att posta till Facebook Live och kan innebära att vi kommer se mer live videosändningar på Facebook framöver.
 5. Facebook introducerar Snapchatliknande filter
  Den här funktionen fanns tillgänglig i Brasilien under OS och borde snart finnas för alla.
 6. Nya appen Facebook Lifestage
  Facebook Lifestage är en app riktad till tonåringar som gör det möjligt för användarna att dela innehåll med dem som går på samma skola. Svårt att se att detta blir en hit – det ska tydligen vara enkelt för föräldrar att gå med och spionera på vad ungarna gör.

Läs mer om Facebook. 

Källa: Cision US blog

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.