På söndag drar politikerveckan i gång i Almedalen och det är drygt 3700 (!) evenemang som äger rum mellan den 3:e och 10:e juli. För att ta del av samhällsdiskussionerna under veckan är det en bra idé att ha koll på Twitter. Här är några av de hastaggar du kan lägga på minnet, samt några Twitterkonton du kan följa.

Hashtags
#almedalen
#almedalen2016
#svkom
– hashtag för svensk kommunikation
#svpol
– hashtag för svensk politik
#mingla – hashtag som tagit sig in på Almedalsscenen tack vare Miltton Labs nya Tinder-liknande mötesapp Mingla (läs om appen på Resumé)
#cisionevent – vår hashtag när vi håller seminarier och event! Använd den när du vill delta i dialogen under vårt seminarium Journalister och kommunikatörer – Sveriges sämsta kärleksrelation? som äger rum i Almedalen den 5 juli

Twitterkonton
@skommunikatorer –  Sveriges Kommunikatörer, organisationen med 7 000 medlemmar som jobbar med kommunikation.
@HejDigitalt –   Hej Digitalt, som jobbar för att vara den mötesplats i Almedalen som har 100% fokus på digitalisering.
@almedalsguiden – Leverantör av Almedalsveckans officiella program sedan 2013.
@CisionSverige – såklart! 😉

Här har du dessutom två listor (som Medieakademin tagit fram i Twitterbarometern) över Twitters mest inflytelserika inom reklam/PR/kommunikation och de mest inflytelserika politikerna på Twitter. Många av dem kommer säkert att #mingla i #almedalen!

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.