Fortum med presschefen Agneta Molinder i spetsen har sedan länge förstått nyttan med sociala medier och arbetar själv kontinuerligt med detta i sitt dagliga PR-arbete. Vi fick möjlighet att prata med Agneta för att höra hur de använder sig av våra tjänster samt varför de valt att bygga ett Social Media Newsroom på sin site. 

Fortum arbetar i en bransch som har ögonen på sig. Agnetas huvudsakliga uppdrag är att sprida budskapet om Fortums miljövänliga produkter och tjänster.

– Vi har en utmaning i att vara proaktiva i en komplex bransch där mycket måste förklaras om och om igen. Att nå ut i sociala medier är relativt nytt för oss och vi arbetar kontinuerligt med sökmotoroptimering, taggning av nyheter osv. Allt för att nå ut i bruset med korrekt information och driva trafik till vår hemsida och nyhetsrum.  Fortum har en lång historia med Cision och har använt tjänsterna sedan Cision hette både Observer och Waymaker. Sedan dess har det naturligtvis hänt massor.

– Nuförtiden skickar vi ut tjusiga pressmeddelanden med infogade bilder och länkar med hjälp av Cisions verktyg CisionPoint. Dessutom har Cision hjälpt oss att bygga ett Social Media Newsroom på vår hemsida.

Agneta berättar att Fortums Social Media Newsroom har varit live sedan 1 februari i år.

– För oss är detta en viktig plattform för våra nyheter där vi snabbt kan publicera både bilder och videor och dessutom tagga för bästa SEO-effekt. Jag vill driva mer trafik till vår hemsida och därför är det viktigt att intressenter hittar vad de behöver på ett och samma ställe när de söker på Google.

Förutom arbetet med sociala medier så använder Agneta Cisions mediedatabas frekvent för att nå ut i bruset och kommunicera med rätt målgrupp. Cisions mediedatabas är ett PR-verktyg som har många fördelar enligt henne själv

– Jag kan skräddarsy medielistor som är kopplade direkt till pressmeddelandet jag ska skicka ut. Jag skickar inte bara till journalister utan använder även Cisions databas för bloggare gällande vissa nyheter. Viktigast av allt är att man inte behöver arbeta i många olika gränssnitt. Med Cision kan jag publicera nyheter, bilder och videor på Fortums Social Media Newsroom samtidigt som jag skickar nyheter till TT, Reuters, enskilda journalister och bloggare. Cision är en omfattande PR-tjänst som underlättar arbetet med PR och kommunikation i vår komplexa energibransch.

– Sist men inte mins har vi ett väldigt trevligt team som vi arbetar med från Cision och något som vi värdesätter är att det går så snabbt och lätt att få hjälp om något går fel.

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.