2016 kommer flera nyheter som kan förändra hur kommunikatörer och marknadsförare använder Twitter. Jim Dougherty, som skriver på Cisions amerikanska blogg, ger sina tips på vad som händer på plattformen under 2016.

 1. Twitter tillåter fler tecken per inlägg
  Ett av de största ryktena kring Twitter är att plattformen kommer öka antalet tecken per inlägg från 140 till 10 000 i mars 2016, vilket i antal ord motsvarar ungefär 1650 stycken. Om detta stämmer betyder det att Twitter får en funktion som liknar den LinkedIn introducerade förra året för att locka marknadsförare.
 2. ”Conversational ads” (och andra annonser)
  Twitters senaste tillskott i annonsväg kallas för ”conversational ads” och innebär att användare kan tweeta direkt från annonsen med en förutbestämd hashtag. Idag kan man redan målgruppsanpassa sina annonser på Twitter men det nya med ”conversational ads” är att de har en call-to-action- knapp i själva tweeten. Användare kan generellt förvänta sig att Twitter introducerar nya annonsfunktioner under året.
 3. Twitter Camera
  Det här är en funktion som för tillfället bara finns tillgänglig för kändisar och som ger användaren möjlighet att göra Snapchat-liknande inlägg på Twitter. Funktionen förväntas bli tillgänglig för alla Twitteranvändare under 2016.
 4. Twitter Q&A
  Ännu en funktion som också bara är tillgänglig för kändisar i dagsläget och som göra att man kan ha en frågestund på Twitter. När funktionen rullar ut för allmänheten kommer kommunikatörer och marknadsförare att kunna använda tjänsten för att visa sin expertis.
 5. Anti våld och mobbning
  Twitter har länge varit ett paradis för troll och näthatare, men nu har plattformen börjat arbeta aktivt för att komma till bukt med problemet.
 6. Twitter Polls
  Den här tjänsten kom sent 2015 och gör det möjligt för användare att göra en liten opinionsundersökning i sitt flöde. I dagsläget är denna funktion begränsad till två val men Twitter håller på att betatesta en annan variant där man ska kunna göra längre undersökningar med fler frågor under en längre tidsperiod.
 7. Mac-användare får uppdaterad Twitter
  Precis innan det nya året uppdaterade Twitter sin Twitterapp för OS X med stöd för gif:ar och video.

 

Källa: Cision US blog

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.