Vilka andra professionella nätverk än LinkedIn finns det? Och var ska du dela musik om inte på Spotify?

The social media map, framtagen av Overdrive Interactive, ger dig en idé över vilka sociala nätverk som finns och vad de används till. Varje år ger Overdrive Interactive ut en interkativ karta över sociala medier-landskapet så att du kan klicka din runt i olika nätverk och se vad som skulle kunna  vara något för dig. I år har varje social kanal kategoriserats utifrån om det är en webbsida, en app eller ett verktyg/en plattform. Dessutom kan du se om det finns möjlighet att annonsera eller sponsra inlägg.

Det man får ha i åtanke är att kartan är gjord utifrån ett amerikanskt perspektiv och därmed är inte alla sociala medier med. Det hade också varit intressant att få en hint om vilka målgrupper som använder vad. Var är exempelvis  videocommunityn ‘Musical.ly’ som många unga verkar vara helt galna i?

Kartan går att ladda ner från Overdrive Interactives hemsida, men eftersom inget är gratis här i världen, måste du fylla i dina kontaktuppgifter för att ladda hem den.

Här kan du ladda ner kartan.

Trevlig fredag!

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.