Internetstiftelsen i Sverige, IIS, publicerar varje år en rapport över svenskarnas internetvanor. Årets rapport kom ut igår och det visar sig att det är 93% av vår befolkning som har tillgång till internet, medan 91% faktiskt använder det. 

I årets rapport kan man bland annat läsa att 97% av befolkningen har en mobiltelefon medan 77 % har en smartphone. Filmtittandet via nätet har ökat explosionsartat den senaste tiden och vi handlar mindre via nätet jämfört med förra året.

När det gäller sociala medier har Instagram ökat i popularitet-  4 av 10 internetanvändare finns där.  70 % av internetanvändarna finns på Facebook och av dem använder hälften plattformen dagligen. Om du vill nå ut med dina budskap till tonåringarna ska du satsa på Snapchat, då 3 av 5 tonåringar i åldern 12- 15 år använder tjänsten dagligen.

Här kan du se hela presentationen av rapporten (1 timme lång):

Här kan du läsa pressmeddelandet. 

Läs hela rapporten här

Bild: IIS

About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.